Ελαφρύτερη και πιο σπορ η νέα BMW 3 (video)


Η γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για τη νέα «τριάρα» που θα κυκλοφορήσει αρχές 2019.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/8/2018

Στα πρώτα στοιχεία περιλαμβάνονται φωτογραφίες με βαρύ καμουφλάζ καθώς και ένα βίντεο που δείχνει την sedan εκδοχή της BMW 3 να είναι βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών με επικρατέστερο το σαλόνι του Παρισιού (τον Οκτώβριο) για το επίσημο ντεμπούτο. Εξού και το βαρύ καμουφλάζ τόσο στις φωτογραφίες όσο και στο βίντεο που δείχνει την νέα BMW να δοκιμάζεται και στην πίστα του Nurburgring.

Ανάμεσα στα πρώτα στοιχεία που δίνει η ΒΜW για την 7η γενιά της «τριάρας» είναι πως υπάρχει εξοικονόμηση βάρους έως 55 kg και μείωση του κέντρου βάρους έως 10 mm για ακόμη καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά. Επίσης γίνεται λόγος για την γνωστή ιδανική κατανομή βάρους 50:50 και για το καλύτερα κράτημα χάρη στα αυξημένα μετατρόχια και τους νέους άξονες ανάρτησης.

Για την βελτίωση της άνεσης έχουν χρησιμοποιηθεί νέου τύπου αμορτισέρ με υδραυλικό στοπ που παράλληλα διασφαλίζουν τα σπορ γονίδια του αυτοκινήτου. Η προαιρετική M Sport ανάρτηση προσφέρει 10 mm χαμήλωμα και 18άρες ζάντες, ενώ υπάρχει πιο σφιχτός συνδυασμός με προαιρετικό επίσης το M Differential (διαφορικό) για τις σπορ ακριβότερες εκδόσεις.

Η BMW δεν κάνει λόγο για συγκεκριμένα μηχανικά σύνολα παρά για αναβαθμισμένους δίλιτρους τετρακύλινδρους turbo βενζινοκινητήρες, με φίλτρο μικροσωματιδίων για προδιαγραφή Euro 6d-TEMP και μείωση κατανάλωσης έως 5% με το 8άρι κιβώτιο Steptronic. Μάλιστα κάνει αναφορά για τον ισχυρότερο δίλιτρο τετρακύλινδρο μοτέρ που έχει μπει ποτέ στην Σειρά 3. Φυσικά θα υπάρξουν και diesel, όπως και πιθανότατα ο τρικύλινδρος 1.500άρης, ενώ δεδομένη θεωρείται μία plug-in υβριδική.