«Ελαστικές» ζάντες από την Michelin και την Maxion Wheels (Video)


Μια καινοτομία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις ιδιότητες μιας ζάντας παρουσιάζει η Michelin σε συνεργασία με την Maxion Wheels.

  • 13/7/2020

Λύση στο πρόβλημα της φθοράς που μπορεί να προκαλέσουν οι κακοτεχνίες του οδοστρώματος τόσο στις ζάντες ενός αυτοκινήτου όσο και στα ελαστικά επιχειρεί να δώσει η Michelin σε συνεργασία με την Maxion Wheels.

Η γαλλική εταιρεία παρουσιάζει ζάντες οι οποίες  διαθέτουν ελαστικά μέρη αποκτώντας την ικανότητα να απορροφούν ένα μέρος των δυνάμεων που αναπτύσσονται κατά το πέρασμά τους πάνω από λακκούβες.

Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η πρόκληση ζημιών τουλάχιστον στα εξωτερικά μέρη των ζαντών και των ελαστικών τα οποία είναι τα πλέον εκτεθειμένα.

Σε τεχνικό επίπεδο, η «ελαστικότητα» των ζαντών επιτυγχάνεται με την προσθήκη ελαστικώνδακτυλίων, οι οποίοι και περικλείουν τα πλευρικά τους τμήματα.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη ιδιότητα των «ελαστικών» ζαντών δεν μειώνει μόνο τις πιθανότητες πρόκλησης μιας ενδεχόμενης πρόωρης φθοράς αλλά βελτιώνει σημαντικά και την ποιότητακύλισης καθώς ένα μέρος των δυνάμεων ή αν προτιμάτε των κραδασμών απορροφώνται από τα ελαστικά μέρη της ίδιας της ζάντας προτού καταλήξουν στην ανάρτηση του αυτοκινήτου.