Έλεγχοι για κορονοϊό στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης


Η εφετινή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης ανοίγει τις πύλες της την προσεχή Δευτέρα για τους δημοσιογράφους και οι διοργανωτές ζήτησαν αυξημένα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/2/2020

Η εξάπλωση του κορονοϊού και σε χώρες της Ευρώπης έχει θέσει τις αρμόδιες Αρχές να λαμβάνουν μέτρα αντιμετώπισής του. Οι διοργανωτές της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, ίσως της ιστορικότερης στον κόσμο, ζήτησαν να αυξηθούν και να τηρηθούν απόλυτα τα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών της. 

Την προσεχή Δευτέρα, 2 Μαρτίου, θα γίνουν τα εγκαίνιά της για τους εκπροσώπους του παγκόσμιου Τύπου και από την προσεχή Πέμπτη, 5 του μηνός, θα ανοίξουν οι πύλες της για το κοινό. Οι υπεύθυνοι της Έκθεσης, η οποία πραγματοποιείται για 90ή χρονιά, ζήτησαν να εκλεχθούν για τον ιό όλα τα στελέχη των εταιρειών που θα παραβρεθούν εκεί, καθώς και οι δημοσιογράφοι. Σε δήλωση που εξέδωσαν τονίζουν σχετικά: «Οι διοργανωτές ενθαρρύνουν το προσωπικό των εκθετών να έχει κάνει τους απαραίτητους ελέγχους για τον ιό τουλάχιστον 14 ημέρες πριν φτάσουν στην Ελβετία, για να αποφευχθεί η πιθανότητα εξάπλωσής του».

Επίσης, ανακοίνωσαν ότι καθόλη τη διάρκεια διεξαγωγής της θα διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι και θα απολυμαίνονται όλοι οι χώροι της Έκθεσης. Επιπλέον, θα είναι σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο της χώρας για να αντιμετωπιστεί αμέσως τυχόν κρούσμα που θα παρουσιαστεί.