Έλεγχος στη Mitsubishi για χρήση παράνομης συσκευής στα diesel


Οι γερμανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα στη Mitsubishi για το ενδεχόμενο να έχει χρησιμοποιήσει η εταιρεία παράνομες συσκευές στους πετρελαιοκινητήρες της ώστε να παρουσιάζουν μικρότερες εκπομπές ρύπων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 22/1/2020

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Αστυνομία και η Εισαγγελία της Γερμανίας διεξάγουν έρευνα για την πιθανότητα να έχει χρησιμοποιήσει η Mitsubishi συσκευή ή λογισμικό παραποίησης της εκπεμπόμενης ποσότητας ρύπων στους πετρελαιοκινητήρες της 1,6 και 2,2 λίτρων, «Euro V» και «Euro VI». Όπως ανακοινώθηκε, οι αρχές ζητούν από τους Γερμανούς ιδιοκτήτες μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας, που απόκτησαν το αυτοκίνητό τους από το 2014 και έπειτα, να επικοινωνήσουν με αυτές για την παροχή πληροφοριών.

Οι έρευνες έχουν αρχίσει στη Φρανκφούρτη, το Ανόβερο και το Ρέγκενσμπουργκ, ενώ ζητήθηκαν πληροφορίες και από την Denso, την εταιρεία που συνεργάζεται με την Mitsubishi ως προμηθευτής. Εκπρόσωπος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει η έρευνα και δήλωσε ότι θα συνεργαστούν με τις γερμανικές αρχές.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η Mitsubishi χρησιμοποίησε παράνομη συσκευή ή λογισμικό για να διατηρεί τις εκπομπές ρύπων εντός των προβλεπόμενων ορίων, θα πρέπει να ανακαλέσει περίπου 400.000 αυτοκίνητά της για να διορθώσει το πρόβλημα. Όπως εκτιμάται, αυτό θα έχει κόστος για την εταιρεία το οποίο αναμένεται να φτάσει στο ποσό μεταξύ 245.000.000 και 330.000.000 ευρώ.