Ελλάδα: Στην πρώτη θέση των premium η Mercedes-Benz


Την πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία των premium κατασκευαστών κατέκτησε για έβδομη συνεχή χρονιά η Mercedes-Benz στη χώρα μας.

  • 26/1/2021

Για έβδομη συνεχή χρονιά, όσο και το διάστημα που η ομάδα της Mercedes-AMG Petronas κερδίζει το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Lewis Hamilton τον παγκόσμιο τίτλο στη Φόρμουλα 1, η Mercedes-Benz κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Συνολικά στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 4.461 οχήματα του Ομίλου της Daimler και συγκεκριμένα 3.641 επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz & smart (3.606 οχήματα Mercedes-Benz και 35 smart), 405 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz και Fuso Canter (κάτω των 3,5 τόνων), 247 επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz και Fuso Canter (άνω των 3,5 τόνων) και 184 λεωφορεία Μercedes-Benz & Setra (πηγή: ΣΕΑΑ). Τόσο στα φορτηγά (από 3,5 τόνους) όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις.

To μερίδιο αγοράς στα επιβατικά ανέρχεται στο 4,5%. Στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στο 5,9%, στα επαγγελματικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων στο 52,9% και στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα άνω των 8 τόνων στο 40,6%. Στα λεωφορεία δε, το μερίδιο αγοράς αγγίζει το 60%!

Όσον αφορά στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών και plug-in hybrid αυτοκινήτων Mercedes-Benz, smart και Mercedes-EQ, αυτές ανέρχονται σε 321 (ποσοστό 8,8% επί των συνολικών πωλήσεων επιβατικών της μάρκας στη χώρα μας). Γεγονός πολύ σημαντικό για τη μάρκα, δεδομένου ότι το 2020 ξεκίνησε η δυναμική της πορεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, αλλά και γιατί επέτρεψε στη Mercedes-Benz Ελλάς να ξεπεράσει τους εσωτερικούς στόχους που της είχαν τεθεί από τη μητρική εταιρεία όσον αφορά στην εκπομπή CO2!

Κάτι ακόμα που αξίζει να αναφερθεί, είναι η εξαιρετική πορεία της A-Classhatchback, η οποία κρατά τα σκήπτρα στις πωλήσεις όχι μόνο της κατηγορίας των compact premium αλλά ολόκληρης της premium αγοράς, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Ο κος Ι. Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς δήλωσε:

«Για ακόμη μία χρονιά, την 7η κατά σειρά, η Mercedes-Benz κόβει και πάλι πρώτη το νήμα των πωλήσεων της premium κατηγορίας στη χώρα μας. Παρά τις πρωτοφανείς ανατροπές που επεφύλασσε σε όλους μας η δύσκολη χρονιά που πέρασε, η μάρκα επιβεβαίωσε και πάλι την ηγετική της θέση προσφέροντας μία τεχνολογικά και μηχανολογικά άρτια, ολοκληρωμένη γκάμα που καλύπτει κάθε επιθυμία και ανάγκη, για κάθε είδους μετακίνηση.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την επαναλαμβανόμενη αυτή επιτυχία, καθώς αποδεικνύει ότι το κοινό εμπιστεύεται διαχρονικά όλα όσα πρεσβεύει η Mercedes-Benz, τόσο με τα προϊόντα της όσο και με τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που τα συνοδεύουν, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον Άνθρωπο. Ακόμα και μέσα σε ένα τόσο αντίξοο περιβάλλον, οι υπάλληλοι και το Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο της Εταιρείας έδιναν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για την εξυπηρέτηση των πελατών μας και ένα μεγάλο «Μπράβο» αξίζει σε αυτούς, αφού μαζί καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλους μας τους στόχους.

Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο, εγκάρδιο Ευχαριστώ στους πελάτες μας που μας τιμούν σταθερά με την εμπιστοσύνη και την προτίμησή τους. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευθύνη πίσω από την 1η θέση που εδώ και χρόνια κατακτούμε στην premium κατηγορία, γι’ αυτό και πρωταρχικό μέλημα όλων μας στην οικογένεια της Mercedes-Benzείναι να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι, όχι μόνο σε επίπεδο προϊόντων αλλά και υπηρεσιών.

Η εμπιστοσύνη του αγοραστικού μας κοινού αντικατοπτρίζεται στις διακρίσεις που λαμβάνει η μάρκα σε όλους τους τομείς, όπως η επιβράβευση επί 4 συνεχή χρόνια στη λίστα των 20 MostAdmiredCompanies που καταρτίζει το περιοδικό Fortuneμε τη Mercedes-Benz να αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο από τον κλάδο του αυτοκινήτου στη λίστα αυτή στη χώρα μας. Το 2021 δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, συμβάλλοντας σταθερά με τα αυτοκίνητά μας σε έναν καθαρότερο και ασφαλέστερο κόσμο.»