Elon Musk: Το Tesla Roadster θα έχει πάνω από 1.000 km αυτονομίας!


Ο μεγαλομέτοχος της πασίγνωστης αμερικανικής εταιρίας καταφέρνει για μια ακόμη φορά να τραβήξει την προσοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/4/2019

Και αυτή τη φορά ο Musk επέλεξε το αγαπημένο του Twitter για να ανακοινώσει πως το επερχόμενο Roadster δεν θα έχει μόνο σούπερ επιδόσεις, αλλά και σούπερ αυτονομία που θα ξεπερνά τα 1.000 km! Βέβαια πολλά έχει πει ο Musk και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει εκτεθεί και έχει πέσει έξω στις εκτιμήσεις του.

Αυτή τη φορά όμως κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη μαρκετινίστικη κίνηση που έχει κάνει μέχρι τώρα. Διότι αν έλεγε πως η αυτονομία αυτή θα αφορούσε ένα SUV, να πάμε πάσο. Τα πράγματα είναι πιο απλά με την χρήση πολύ μεγάλων μπαταριών. Αλλά εδώ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για ένα σπορ μοντέλο που θα έχει ανταγωνιστικές επιδόσεις απέναντι στην Bugatti και στην Koenigsegg.

Έτσι είχε δηλώσει ο δοκιμαστής της εταιρίας, η οποία Tesla είχε πει πως τα 0-96 km/h θα πετυχαίνονται σε μόλις 1,9 sec, τα 0-162 km/h σε 4,2 sec και πως η τελική θα φτάνει τα 402 km/h. Τώρα, πως στο καλό θα επιτευχθούν αυτά τα νούμερα και ταυτόχρονα η αυτονομία θα φτάνει τα 1.000 km μόνο ο Musk το γνωρίζει. Εκτός και να υπάρχουν διάφορες εκδόσεις με από πολύ μικρές μπαταρίες (για επιδόσεις) έως και πολύ μεγάλες (για αυτονομία).