Ένα (ακόμα πιο) εξωπραγματικό Tesla Model S Plaid στη Laguna Seca (photos)


Το ήδη πανίσχυρο Tesla Model S Plaid εθεάθη στην πίστα της Laguna Seca εμφανώς αναβαθμισμένο.

  • 15/6/2021

Το Tesla Model S Plaid είναι ήδη ένα αρκετά... άγριο αυτοκίνητο. Η πιο δυνατή έκδοση του αρκετά δημοφιλούς Model S της αμερικανικής εταιρείας, διαθέτει 1020 ίππους, και κάνει τα 0-100 μ. σε 1,99 sec.

Θα έλεγε κανείς πως «καλύτερα δε γίνεται»!

Κι όμως, η Unplugged Performance, αμερικανικός βελτιωτικός οίκος, κατάφερε να βρει λίγη παραπάνω απόδοση από το κορυφαίο μοντέλο της Tesla. Αξίζει να σημειωθεί πως η UP έχει εγκριθεί από την ίδια την Tesla.

Η ειδική αυτή έκδοση του Model S Plaid εντοπίστηκε από το site The Kilowatts, το οποίο και το φωτογράφισε όταν εμφανίστκε στις 12 Ιουνίου στην πίστα της Laguna Seca, στο πλαίσιο του event Hypercar Invitational.

Με δεδομένο ότι το μοντέλο κυκλοφόρησε μόλις στις 10 Ιουνίου, η Unplugged Performance είχε μόλις δύο μέρες στη διάθεσή της για να κάνει τις όποιες τροποποιήσεις.

Αυτό που επέλεξε να κάνει, είναι να μειώσει το βάρος του αυτοκινήτου, αλλάζοντας ζάντες και φρένα, τοποθετώντας συνάμα και νέα ελαστικά, και μία αρκετά μεγάλη πίσω αεροτομή.

Επίσης, το εσωτερικό έχει αλλάξει αρκετά, με την αφαίρεση πολλών από τις ανέσεις που φέρει βγαίνοντας από το εργαστάσιο, την τοποθέτηση roll cage και bucket καθίσματος στην πλευρά του οδηγού.