Ένα Audi S3 φτάνει τα 240 km/h, παθαίνει ζημιά αμέσως μετά (video)


Το συγκεκριμένο Audi S3 έφτασε τα 240 km/h στην Autobahn, κι ενώ ήταν έτοιμο να τα ξεπεράσει, ένας πολύ δυνατός ήχος ακούστηκε από τον κινητήρα.

  • ΦΩΤΟ: AutoTopNL
  • 29/1/2024

Το Audi S3 βρίσκεται ακόμα στην παραγωγή, με την πρώτη του γενιά να κυκλοφορεί από το 1999 ως το 2003.

Ένα παράδειγμα εκείνης της γενιάς πήρε η ομάδα του AutoTopNL και το πήγε για μία γρήγορα βόλτα στην Autobahn της Γερμανίας.

Το S3 εκείνης της περιόδου διέθετε υπερτροφοδοτούμενο, 4κύλινδρο κινητήρα 1,8 L με απόδοση 225 PS σε εργοστασιακή μορφή. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει βελτιωθεί για να φτάνει τα 304 PS και τα 440 Nm ροπής.

Στο πρώτο «πάτημα», το hatchback ηλικίας 24 ετών φτάνει ως τα 215 km/h, ενώ όταν ο δρόμος «καθαρίζει» από κίνηση, έφτασε τα 240 km/h.

Κι ενώ ο οδηγός είναι έτοιμος να αυξήσει κι άλλο την ταχύτητά του, ακούει έναν πολύ δυνατό ήχο. Σε πρώτη φάση μοιάζει δύσκολο να καταλάβουμε από το βίντεο από πού προήλθε, αλλά σίγουρα δεν ήταν για καλό.

Όταν η ομάδα του AutoTopNL απομάκρυνε το αυτοκίνητο από τον αυτοκινητόδρομο, διαπίστωσε πως ένας σωλήνας του ψυγείουέσκασε από το σημείο που συνδεόταν, με αποτέλεσμα να προκληθεί αυτός ο ήχος.

Ευτυχώς πρόκειται για μία ζημιά σχετικά εύκολη στην επισκευή της, και ίσως γίνει και νέα προσπάθεια με το συγκεκριμένο όχημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε την Porsche 911 Carrera GTS να ξεπερνά τα 300 km/h στην Autobahn (video)

Ο εκκωφαντικός θόρυβος της Porsche Cayman GT4 RS φτάνει τα επίπεδα ενός jet (video)

Ένα Audi S8 Plus δείχνει την ισχύ του και σοκάρει (video)