Ένα βήμα πριν την παραγωγή το εντυπωσιακό Polestar 1 των 600 ίππων


Στην παραγωγή πρόκειται να περάσει το αμέσως επόμενο διάστημα το πρώτο μοντέλο της Polestar μετά και την ολοκλήρωση των δοκιμών εξέλιξης του plug-in υβριδικού sportscar.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/6/2019

Έτοιμο να περάσει στη γραμμή παραγωγής είναι το Polestar 1. Το plug-in υβριδικό sportscar έχει ήδη ολοκληρώσει τις δοκιμές εξέλιξης, ενώ με απόλυτη επιτυχία έχουν περάσει τα αντίστοιχα tests και τα πενήντα οχήματα προπαραγωγής.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Polestar, οι πρώτοι πελάτες έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαμόρφωση των αυτοκινήτων που πρόκειται να παραλάβουν μέχρι το τέλος του έτους.

Η μονάδα παραγωγής της Polestar βρίσκεται στην πόλη Chengdu της Κίνας και αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες. Μάλιστα η κατασκευή της δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, παρά τις αρχικές προβλέψεις οι οποίες έθεταν ως καταληκτικός έτος το 2018.

Το Polestar 1 εφοδιάζεται με έναν κινητήρα βενζίνη χωρητικότητας 2,0 λίτρων και δύο ηλεκτρικό μοτέρ, τα οποία κινούν τον πίσω άξονα.

Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος κίνησης αγγίζει τους 600 ίππους, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου μεγέθους 34 kW εξασφαλίζουν “ηλεκτρική” αυτονομία 150 χιλιομέτρων.