Ένα εξαιρετικό παράδειγμα του Mitsubishi Lancer Evo VI Tommi Makinen Edition προς πώληση


Αυτό το Mitsubishi Lancer Evolution VI Tommi Makinen Edition είναι σε εξαιρετική κατάσταση και μπορεί να γίνει ένα από τα πιο ακριβά Evo σε δημοπρασία στην Αγγλία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 10/11/2021

Η 6η γενιά του Lancer Evolution αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές μίας σειράς μοντέλων που έχουν αποκτήσει υψηλό status στο διεθνές car culture.

Αυτό που βοήθησε τα Lancer Evo να γίνουν τόσο δημοφιλή ανάμεσα στους petrolheads ήταν οι επιτυχίες στο WRC, και η Mitsubishi κατάλαβε πως έπρεπε να τιμήσει την ιστορία τις στις ειδικές διαδρομές, με μία έκδοση αφιερωμένη στον οδηγό με τον οποίον κατέκτησε τέσσερις τίτλους οδηγών κι έναν κατασκευαστών.

Ο λόγος για το Lancer Evo VI Tommi Makinen Edition, με μόλις μερικές χιλιάδες αντιτύπων να έχουν κατασκευαστεί.

Εξ αυτών, 250 πωλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, κι ένα από αυτά τώρα πωλείται στο Silverstone Auctions έναντι περίπου 82.000 ευρώ.

Το εικονιζόμενο είναι ένα από τα μόλις 50 που βάφτηκαν σε αυτό το Canal Blue χρώμα, ενώ φέρει και τις αυθεντικές ζάντες της Enkei.

Έχει διανύσει μόλις 40.000 χιλιόμετρα, ένα νούμερο εντυπωσιακό, δεδομένου ότι έφτασε στα χέρια του πρώτου ιδιοκτήτη του στις 9 Φεβρουαρίου 2001, από μία αντιπροσωπεία της Ralliart, ενώ φέρει αναβαθμισμένη εξάτμιση και νέο ECU.

Όταν ο αρχικός ιδιοκτήτης πούλησε το αυτοκίνητο στον γαμπρό, εκείνος με τη σειρά του προχώρησε σε μία σειρά από αναβαθμίσεις, όπως μία νέα αντλία καυσίμου από τη Walbro, ιμάντα από τη Zaklee, φίλτρο από την HKS, δισκόφρενα της Girodisc, καπό από ανθρακόνημα και τιμόνι ντυμένο με Alcantara, μαζί με έναν επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου.