Ένα εντυπωσιακό Audi R6 Avant με την υπογραφή της Mansory


Όταν οι μηχανικοί του βελτιωτικού οίκου Mansory πιάνουν στα χέρια τους ένα αυτοκίνητο, το αποτέλεσμα συνήθως δεν απογοητεύει κανέναν. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του γερμανικού station wagon. 

  • 28/12/2021

Ο βελτιωτικός οίκος Mansory αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως με τις προτάσεις του να προκαλούν θαυμασμό στους απανταχού “gearheads. Τελευταίο δημιούργημά του ένα Audi R6 Avant το οποίο “περιποιήθηκαν” οι μηχανικοί του διαμορφώνοντας ένα εντυπωσιακό και ταυτόχρονα γρήγορο "αποτέλεσμα".

Το πολυτελές station wagon βγήκε από τις εγκαταστάσεις της Mansory έχοντας αποκτήσει ένα μαύρο χρωματισμό που πλαισιώνεται με μία πράσινη lime γραμμή. Οπτικά το “πάντρεμα” των δύο χρωμάτων κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένο. Από εκεί και πέρα προστέθηκαν αεραγωγοί στο καπό, μία πιο επιθετικά σχεδιασμένη ποδιά και πλευρικά flaps. Αντίστοιχη πρακτική ακολουθήθηκε και στο πίσω μέρος όπου προστέθηκαν περισσότερες carbon λεπτομέρειες καθώς και νέα αεροτομή. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και η 22 ιντσών ζάντες μαύρου χρώματος που συνδυάζουν lime λεπτομέρειες ενώ με τον ίδιο χρωματισμό βάφτηκαν και οι δαγκάνες στα δισκόφρενα.

Σημαντικές αλλαγές έγιναν και στο εσωτερικό όπου συνδυάστηκαν αρμονικά το μαύρο Alcantara  με το δέρμα και τις carbon επιφάνειες. Ανθρακόνημα εντοπίζεται και στο νέο τιμόνι με το σημάδι “12 o’clock” να έχει πάρει -και αυτό- lime απόχρωση ενώ το logo της Audi έχει δώσει τη θέση του σε αυτό της Mansory. Την ίδια στιγμή τον βελτιωτικό οίκο τον συναντάμε και στα προσκέφαλα των καθισμάτων και δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιος έχει επιμεληθεί την μεταμόρφωση του Audi.

Τέλος παρεμβάσεις είχαμε και στον κινητήρα, με την Mansory να ισχυρίζεται πως πλέον το γερμανικό αυτοκίνητο παράγει 780 PS (έναντι 600 PS του εργοστασιακού) πετυχαίνοντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3 sec. και ροπή 1.000 Nm.