Ένα Escape Hybrid βάζει τις βάσεις για τα μελλοντικά Ford (video)


Η Ford και η Argo AI λανσάρουν την 4ης γενιάς αυτόνομη τεχνολογία χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του Escape Hybrid.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: FORD
  • 22/10/2020

Εδώ και αρκετά χρόνια η Ford σηματοδοτεί τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν μέσα από τα πιλοτικά της αυτοκίνητα που μέχρι τώρα τα έχουμε δει σε τρεις εκδοχές Gen βασισμένες στο Mondeo. Στην Gen 4 έχει επιλεχθεί ένα SUV και σημαντική είναι η εμπλοκή της Argo AI, μίας εταιρίας ανάπτυξης λογισμικών τεχνητής νοημοσύνης και αυτόνομης οδήγησης που αποτελεί συμπραξία με την Volkswagen.

To ενδιαφέρον είναι πως το πειραματικό Escape Hybrid που βλέπετε είναι εφοδιασμένο με την πιο πρόσφατη εκδοχή των ηλεκτρονικών αυτόνομης οδήγησης και δικτύωσης που ετοιμάζει η Ford για τα μελλοντικά της μοντέλα. Όπως μπορείτε να δείτε στην οροφή του αυτοκινήτου υπάρχει ένα νέο ραντάρ LiDAR με μεγαλύτερη εμβέλεια και ανάλυση με ταυτόχρονη σάρωση 128 ζωνών για περιμετρικό έλεγχο σε εύρος 360 μοιρών.

Στην παραπάνω εικόνα φαίνονται οι διάσπαρτοι αισθητήρες και κάμερες στο αμάξωμα, ενώ ταυτόχρονα δοκιμάζονται και νέες εξηλεκτρισμένες δυνατότητες με νέας γενιάς υβριδικά συστήματα και υγρόψυκτη μπαταρία καθώς και υψηλότερης τάσης διάταξη με πρόσθετα στοιχεία για μεγαλύτερη ενεργειακή ισχύς.

«Τα συστήματα που ενσωματώνουμε στα πιο πρόσφατα “launch-intent” αυτοκίνητα δοκιμών αφορά στη συλλογή στοιχείων που θα χρειαστούν για να υποστηρίξουν τις τεχνολογίες που θα περάσουν στην παραγωγή. Αυτό σημαίνει πως χάρη στην μελετημένη αρχιτεκτονικά πλατφόρμα στο Escape Hybrid, η ομάδα μας μπορεί συνεχώς να δοκιμάζει και να βελτιώνει την απόδοση διαφόρων συστημάτων και λειτουργιών για να μας προετοιμάσει καλύτερα για το λανσάρισμα νέων μοντέλων», αναφέρει η Ford στη σχετική της ανακοίνωση.