Ένα Fiat Multipla με κινητήρα Corvette «σπάει τα χρονόμετρα» στην πίστα (video)


Αυτό το Fiat Multipla διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα, τόσο σε αισθητική, όσο και σε επιδόσεις, με πάνω από 1000 PS κάτω από το καπό.

  • ΦΩΤΟ: Vilebrequin - YouTube
  • 5/4/2023

Το FiatMultipla έχει τη φήμη του πιο άσχημου αυτοκινήτου στην ιστορία, οπότε κάθε αλλαγή στην όψη ή τις επιδόσεις του προκαλεί ενδιαφέρον.

Τo project που ετοίμασε το κανάλι Vilebrequin στο YouTube ξεκίνησε τη ζωή του στο Kickstarter πριν 4 χρόνια, με το τελικό προϊόν να έρχεται τώρα, όπως παρουσιάζεται στο βίντεο.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι το φαρδύ body kit, που έχει τριχρωμία κόκκινου, λευκού και μαύρου, ενώ ξεχωρίζουν και τα νέα αεροδυναμικά, όπως είναι το μπροστινό splitter, η τεράστια πίσω πτέρυγα, ο διαχύτης, και φυσικά η εμπρός πτέρυγα που έχει εγκατασταθεί πάνω στο καπό.

Κάτω από το καπό, θα βρει κανείς τον κινητήρα της C7 Corvette Z06. Σε στοκ μορφή, ο V8 των 6,2 λίτρων αποδίδει 659 PS, αλλά μετά από μία σειρά αναβαθμίσεων, φτάνει πια τα 1294 PS, ή αλλιώς 12 φορές την εργοστασιακή ισχύ του Multipla.

Στο εσωτερικό, η πρακτικότητα που χαρακτήριζε το Multipla έχει αντικατασταθεί από ένα πιο αγωνιστικό και λιτό στήσιμο, με τρεις αντί για πέντε πόρτες, και με δύο καθίσματα, ενώ έχει τοποθετηθεί και τιμόνι προδιαγραφών GT, με μηχανισμό γρήγορης αφαίρεσης.

Και θα χρειαστεί, καθώς το Multipla πάτησε πίστα στο Magny-Cours και εντυπωσιάζει.

Δείτε το σχετικό βίντεο: