Ένα Fiesta κάθε 2 λεπτά έδινε η Ford το 2012!


Οι καταναλωτές αγόραζαν ένα νέο Ford Fiesta κάθε δύο λεπτά κατά μέσο όρο πέρσι (2012), αναδεικνύοντάς το σε Ευρωπαϊκό best seller στην κατηγορία των μικρών, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας παροχής αυτοκινητικών δεδομένων JATO Dynamics. 

  • 24/1/2013

Οι καταναλωτές αγόραζαν ένα νέο Ford Fiesta κάθε δύο λεπτά κατά μέσο όρο πέρσι (2012), αναδεικνύοντάς το σε Ευρωπαϊκό best seller στην κατηγορία των μικρών, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας παροχής αυτοκινητικών δεδομένων JATO Dynamics.

Πέρσι η Ford πούλησε 953.174 αυτοκίνητα στις 30 Ευρωπαϊκές αγορές που παρακολουθεί η Jato, μεταξύ των οποίων 306.405 Fiesta. Η Ford πρόσφατα ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2012 περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια Ford πουλήθηκαν στις 51 Ευρωπαϊκές αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Το Fiesta ήταν επίσης πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία Β παγκοσμίως τους πρώτους εννέα μήνες του 2012, με περισσότερα από 560.000 αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ταξινομήσεων καινούργιων οχημάτων της Polk.

«Το 2012 ήταν μία εκπληκτική χρονιά για το Fiesta στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, Ford Ευρώπης. «Αυτό το εμβληματικό μοντέλο ενσαρκώνει τις επιθυμίες των πελατών από ένα μικρό αυτοκίνητο – στυλ, ποιότητα, απόδοση και θαυμάσια τεχνολογία».

Η Ford έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια Fiesta παγκοσμίως από το 1976 που το πρώτο όχημα μπήκε στην παραγωγή. Το Fiesta παραμένει best seller στην Ευρώπη στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων τα τρία από τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Στο διάστημα αυτό, πάνω από 1,7 εκατομμύρια Fiesta έχουν πουληθεί στην Ευρώπη και 2,1 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Η Βρετανία ήταν η πιο επιτυχημένη Ευρωπαϊκή αγορά για το Fiesta το 2012, με ταξινομήσεις 109.250 οχημάτων σύμφωνα με τα στοιχεία της Ford. Σε όλη την Ευρώπη, το Frozen White αποδείχθηκε το αγαπημένο χρώμα των πελατών του Fiesta.

Η Ford λανσάρει τώρα το νέο Fiesta στην Ευρώπη ανασχεδιασμένο εσωτερικά και εξωτερικά και με το βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost – ‘Διεθνή Κινητήρα της Χρονιάς’ για το 2012. Μία ειδική έκδοση ECOnetic με κινητήρα 1.6 Duratorq TDCi diesel πετυχαίνει εκπομπές CO2 87 g/km.

Το νέο Fiesta διαθέτει επίσης την αποκλειστική τεχνολογία MyKey της Ford, χάρη στην οποία οι γονείς συμβάλλουν στην ασφαλέστερη οδήγηση των παιδιών τους περιορίζοντας τον κίνδυνο για τους νεαρούς οδηγούς στο τιμόνι. Η Ford εφοδίασε το νέο Fiesta με το Ford SYNC, ένα σύστημα συνδεσιμότητας με φωνητική ενεργοποίηση και τη λειτουργία SYNC Emergency Assistance, που συνδέει άμεσα τους επιβάτες του αυτοκινήτου με τοπικά κέντρα επείγουσας ανάγκης μετά από ένα ατύχημα.

Επιπλέον, το σύστημα Active City Stop του Fiesta βοηθά στην αποφυγή ή μετριάζει τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης με χαμηλή ταχύτητα.

«Το νέο Fiesta έχει πολλούς στόχους να εκπληρώσει το 2013, αλλά διαθέτει όλα τα προσόντα για να το πετύχει» δήλωσε ο de Waard. «Το γεγονός ότι αναδείχτηκε το δημοφιλέστερο Ευρωπαϊκό ‘μικρό’ το 2012 είναι μεγάλο επίτευγμα και ευχαριστούμε τους πελάτες που δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο Fiesta».