Ένα Ford GT που πιο κακό δε γίνεται


Ίσως και να χρειάζεται μια δεύτερη ματιά για να αντιληφθεί κανείς πως πίσω από αυτή την αναβάθμιση υπάρχει ένα Ford GT.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/2/2021

Η γνωστή εταιρία βελτιώσεων Mansory έχει πάει την αναβάθμιση των αυτοκινήτων λίγο πιο μακριά παρουσιάζοντας ένα πλήρες πακέτο που αλλάζει κατά πολύ την κανονική μορφή ενός σπορ μοντέλου. Έτσι, στο πλαίσιο του πλήρους πακέτου Le Mansory και μετά τα Renault Le Car και LaFerrari, η γερμανική εταιρία παρουσιάζει και ένα για την τρέχουσα γενιά του υπέροχου Ford GT.

Όπως μπορούμε να δούμε και στις εικόνες υπάρχει ένα μαύρο body-kit με πολλές προσθήκες κάρμπον και τις κόκκινες λεπτομέρειες στο καπό, στις ζάντες, στα σπλίτερ, στα σπόιλερ, στην αεροτομή, στην οροφή με την εισαγωγή του αέρα και σε διάφορα άλλα σημεία να υπερθεματίζουν το όλο σύνολο.

Εντελώς νέα είναι τα εμπρός φωτιστικά σώματα. Πίσω υπάρχει μια τεράστια φτερούγα που εκτείνεται αρκετά πίσω από το αυτοκίνητο. Το βλέμμα καρφώνεται τόσο στην τριπλή απόληξη, όσο και στον πολύ μεγάλο διαχύτη στο κάτω μέρος που θυμίζει αγωνιστικό από πρωτάθλημα τουρισμού.

Και ενώ το μαύρο είναι αυτό που κυριαρχεί στο αμάξωμα, στο εσωτερικό το κόκκινο είναι αυτό που δεσπόζει με όμορφο δέρμα να καλύπτει το κάτω μέρος του ταμπλό, τις πόρτες και φυσικά τα μπάκετ καθίσματα. Νέα σχεδίασης είναι και οι σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών.

Ο twin-turbo των 3,5 lt έχει επίσης αναβαθμιστεί με την ισχύ του να φτάνει τα 700 άλογα και την ροπή στα 840 Nm. Μία αύξηση κατά περίπου 53 άλογα και κατά 95 Nm ροπής. Όσο για την τελική αυτή έχει ελαφρώς αυξηθεί από τα 346 στα 352 km/h χάρη στα αεροδυναμικά βοηθήματα. Όσο για την τιμή είναι περίπου στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ(!).