Ένα Honda S2000 με «καρδιά» από Tesla! (video)


Η Rywire Motorsport Electronics ανέλαβε το έργο της μετατροπής ενός Honda S2000 σε αμιγώς ηλεκτρικό, και τα κατάφερε!

  • 20/2/2022

Το Honda S2000 έχει αποκτήσει θρυλικό status στην κουλτούρα του αυτοκινήτου, καθώς στα 10 χρόνια που βρέθηκε στην παραγωγή, αλλά στα χρόνια μετέπειτα, ήταν και παραμένει ένα εξαιρετικά αγαπητό αυτοκίνητο.

Μεγάλο μέρος της ευχαρίστησης που προσέφερε στον οδηγό του το εν λόγω μοντέλο προερχόταν από τον κινητήρα του, που στρόφαρε ως τις 9000 σ.α.λ., και τον χαρακτηριστικό του ήχο.

Αυτό αφαίρεσε από την εξίσωση η Rywire Motorsport Electronics, που θέλησε να ανταλλάξει τον θερμικό κινητήρα 2 λίτρων της Honda με ένα ηλεκτρικό μοτέρ της Tesla.

Συν τοις άλλοις, ήθελε να δώσει και οπτικά το look ενός ηλεκτρικού μοντέλου του παρόντος στο S2000.

Βασική παράμετρος για την επίτευξη αυτής της αλλαγής ήταν να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, με τον εμπρός προφυλακτήρα να μοιάζει με αυτόν του Volkswagen ID, ενώ τοποθετήθηκαν και νέες ζάντες.

Σε ό,τι αφορά τον ηλεκτροκινητήρα, το S2000 EV διαθέτει μοτέρ της Tesla που αποδίδει 500 ίππους, ενώ διαθέτει δύο μπαταρίες του Chevy Volt με χωρητικότητα 38 kWh. 

Στόχος είναι το αυτοκίνητο να χρησιμοποιείται καθημερινά από τον Ryan, τον άνθρωπο που επιμελήθηκε των αλλαγών του και στον οποίον ανήκει η Rywire. 

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στο παρακάτω βίντεο: