Ένα κεντρομήχανο Mini με μοτέρ από Kawasaki Ninja, στις 13.000 rpm! (βίντεο)


Ο κλάδος των μετατροπών αποτελεί ένα πραγματικά αχαρτογράφητο πεδίο, όπου το μόνο όριο είναι η φαντασία του καθενός. Κάποιοι, μάλιστα, αποδεικνύονται πιο εφευρετικοί από άλλους.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 20/8/2020

Στο χώρο των κλασικών αυτοκινήτων, η αγορά των παλαιών Mini θεωρείται αρκετά ανεπτυγμένη. Υπάρχει ικανός αριθμός οχημάτων, ενώ πολλοί υποκατασκευαστές φροντίζουν να παράγουν ανταλλακτικά και αξεσουάρ ώστε ο κάθε κάτοχος να βάζει τη δική του προσωπική πινελιά στο αυτοκίνητό του.

Για κάποιον αδιόρατο λόγο, ο ήρωας της συγκεκριμένης ιστορίας, ονόματι Adam, δεν επέλεξε κάποιο νίκελ προφυλακτήρα ή τάπα βενζίνης, για το σκοπό αυτό. Αντιθέτως, στράφηκε στην Kawasaki και αγόρασε ένα κινητήρα από Ninja. Κατόπιν, ξήλωσε τον κινητήρα της «μαμάς» εταιρίας και στη θέση του έβαλε το ρεζερβουάρ του καυσίμου. Απομάκρυνε τα πίσω καθίσματα και εκεί τοποθέτησε το νέο μοτέρ, στέλνοντας την κίνηση στον πίσω άξονα.

Κατόπιν, ασχολήθηκε με τους τροχούς και τις αναρτήσεις. Για πίνακα οργάνων κράτησε αυτόν της Ninja, ώστε να έχει εικόνα από τον κινητήρα, ενώ πρόσθεσε και ένα υδραυλικό χειρόφρενο που, όσο να ‘ναι, βοηθά στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης… Τέλος προσέθεσε και μερικά οπτικά αξεσουάρ, σαν γαρνιτούρα και έτοιμο. Ένα αυτοκίνητο-cart, το οποίο μπορεί να γυρίζει στις 13.000 rpm!

Δεν μπορούμε να φανταστούμε την όλη εμπειρία. Την επιτάχυνση σε ένα τέτοιο λιλιπούτειο πλαίσιο και την ακουστική που προσφέρει το μοτέρ της Kawasaki ακριβώς πίσω από τα αυτιά του οδηγού, προφανώς χωρίς κανένα ηχομονωτικό υλικό να παρεμβάλλεται. Κρίνοντας όμως από το βίντεο, ο ιδιοκτήτης του βρήκε ακριβώς αυτό που αναζητούσε. Το δικό του αυτοκινητικό παράδεισο.