Ένα ξεχασμένος θησαυρός κλασικών αυτοκινήτων σκεπασμένος με σκόνη (video)


Ανάμεσα στα μοντέλα βρίσκεται και μία σπάνια 1969 Ford Mustang Boss 429 που στο οδόμετρό της έχει «γράψει» μόλις 35.000 km.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PAUL BURGOS - YouTube
  • 8/1/2023

Σπάνια αυτοκίνητα μπορεί να βρει κανείς σε πολλά ασυνήθιστα μέρη, όπως αχυρώνες, δάση, αποθήκες, και άλλα. Η συγκεκριμένη συλλογή αυτοκινήτων είναι σκονισμένη, έχει μεγάλη αξία και είναι άκρως σπάνια

Ένα κάμπριο 1970 Dodge Challenger R/T είναι σταθμευμένο δίπλα σε μία 1969 Ford Mustang Boss 429. Αυτό από μόνο του κάνει το video να αποκτά ενδιαφέρον από τα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα. Η συγκεκριμένη Mustang είναι ένα όχημα στο οποίο δεν έχει γίνει καμιά τροποποίηση, έχει διατηρήσει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και έχει διανύσει μόλις 35.000 km!

Η σπανιότητα του μοντέλου είναι ιδιαίτερη, καθώς μόλις 859 μονάδες κατασκευάστηκαν το 1969, γεγονός που κάνει τις Boss 429, τις πιο πολυπόθητες Mustang όλων. Όσο για το Challenger R/T, κατασκευάστηκαν μόνο 963 μονάδες του μοντέλου για το 1970.

Δεν είναι ξεκάθαρο τί κρύβεται κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα, όμως είναι εξαιρετικά απίθανο το Challenger να φέρει τον αυθεντικό μοτέρ Hemi, αφού υπάρχουν ελάχιστα παραδείγματα. Όπως και να 'χει, η αξία της συλλογής, αν κρίνει κανείς από τα δύο αυτά αυτοκίνητα και μόνο, ξεπερνά κατά πολύ το 1 εκατ. ευρώ.

Φυσικά, τα δύο αυτά «διαμαντάκια» δεν είναι μόνα τους στον αχυρώνα. Ένα Ford Torino Cobra και ένα Pontiac GTO πρώτης γενιάς είναι επίσης παρκαρισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, ενώ ακόμα μία ημιδιαλυμένη Mustang Fastback του 1965 κάνει την εμφάνισή της δίπλα στην πόρτα.

Πολλά ακόμα οχήματα εμφανίζονται στο video, όπως περισσότερες Mustang, ακόμα ένα Torino, κάποια Plymouth, Pontiac και μία παλιά σπορ μοτοσικλέτα Kawasaki Ninja. Πολλά ανταλλακτικά μέρη και αυτοκίνητα που είναι έτοιμα για τον καταστροφέα, έχουν επίσης τη θέση τους στο κτίσμα. 

Σύμφωνα με την περιγραφή του video, ο ιδιοκτήτης της συλλογής δεν την έχει αγγίξει εδώ και 30 χρόνια. Το αν θα αλλάξει αυτό, και το πόσο σύντομα, είναι άγνωστα, όμως μέχρι τότε, μερικά από τα πιο σπάνια και πολύτιμα muscle cars της ιστορίας της αυτοκίνησης μαζεύουν σκόνη, χωρίς να εκτιμάται η αξία τους.

Περισσότερα στο βίντεο: