Ένα Mazda RX-7 με τέσσερις ρότορες και 1000 PS βάζει… φωτιά στο δυναμόμετρο (videos)


Δείτε τον... πανικό που μπορεί να προκαλέσει ένας πειραγμένος στα όρια Wankel κινητήρας όταν μπει στο δωμάτιο του  δυναμόμετρου.

  • 6/8/2022

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια ξόδεψε ο YouTuber Rob Dahm προκειμένου να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Στόχος του ήταν να μεταμορφώσει ένα Mazda RX-7 FD σε μία.... ρουκέτα δρόμου με τέσσερις ρότορες και μετάδοση της κίνησης στους τέσσερις τροχούς.

Μετά από αμέτρητες ώρες εργασίας και έχοντας διαθέσει έναν πακτωλό χρημάτων κατάφερε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να δώσει ζωή σε αυτό που είχε εξαρχής φανταστεί. Κάπως έτσι έφτασε και η στιγμή για να δοκιμάσει το δημιούργημά του στο δωμάτιο του δυναμόμετρου.

Η δοκιμή του RX-7 χωρίστηκε σε δύο διαφορετικές μετρήσεις ώστε να έρθει σταδιακά η μέγιστη ιπποδύναμη και να μην προκύψουν προβλήματα που θα στείλουν το αμάξι στο συνεργείο. Συνεπώς την πρώτη μέρα αποσυνδέθηκε το turbo με τις οθόνες να δείχνουν ισχύ που ξεπερνούσε τους 500 PS! (Δείτε την προσπάθεια στου παραπάνω video)

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο σεταρίστηκε ώστε να βγάλει στο μάξιμουμ τη δύναμή του και το αποτέλεσμα ήταν 1000 δαιμονισμένοι ίπποι, ένας εκκωφαντικός θόρυβος και τεράστιες φλόγες απ’ τη λειτουργία του Wankel κινητήρα. Στόχος πλέον του Rob Dahm είναι να απογειώσει ακόμα περισσότερο την ιπποδύναμη και να ξεπεράσει τους 1.600 PS.

Δείτε το video με τη δεύτερη δοκιμή…