Ένα Nissan Ariya σε μορφή μονοθέσιου Formula E!


Αυτό είναι το Nissan Ariya Single Seater Concept, ένα μονοθέσιο Formula E με «καρδιά» από SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 3/12/2021

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Nissan Future, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το Ariya Single Seater Concept, παρόντος του Alfonso Albaisa, αντιπροέδρου σχεδιασμού της μάρκας.

Σύμφωνα με την ίδια, το εν λόγω concept συνδυάζει το κινητήριο σύνολο του Ariya, SUV της μάρκας, σε ένα σασί μονοθέσιου, που μοιάζει αρκετά με αυτό της Formula E, πρωτάθλημα στο οποίο οι Ιάπωνες συμμετέχουν εδώ και 5 χρόνια.

Το εμπρός μέρος ξεχωρίζει ιδιαίτερα γιατί έχει αυτό το φωτισμένο 'V' που τονίζει τις γραμμές του μονοθέσιου, ενώ όλος ο σχεδιασμός είναι άκρως αεροδυναμικός, με την πίσω πτέρυγα να κάνει τη διαφορά.

«Καθώς αρχίσαμε να διαμορφώνουμε το μακροπρόθεσμο όραμά μας για το Nissan Ambition 2030, συνεχίσαμε να χτίζουμε πάνω στη διαχρονική γλώσσα σχεδιασμού του Ιαπωνικού Φουτουρισμού», δήλωσε ο Alfonso Albaisa. «Τώρα αντλούμε έμπνευση από τις ιαπωνικές λέξεις shun, που σημαίνει να τρέχεις γρήγορα και αβίαστα, και sho, που σημαίνει να πετάς στα ύψη με δύναμη και χάρη. Το Ariya Single Seater Concept είναι η τέλεια έκφραση αυτής της νέας γλώσσας. Η αξιοποίηση του κινητήρα EV της Ariya σε ένα πακέτο εμπνευσμένο από το motorsport επέτρεψε στην διεθνή ομάδα μας να συλλάβει αυτή τη νέα αίσθηση ταχύτητας, τεχνολογίας και καλλιτεχνίας.»