Ένα Nissan LEAF φωταγωγεί χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Sunderland (photos)


Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρειάζονται ρεύμα για να φορτίσουν τη μπαταρία τους, ωστόσο αρκετά από αυτά μπορούν και να προσφέρουν ρεύμα!

  • 19/12/2022

Η παραγωγή 250.000 αντιγράφων ενός αυτοκινήτου, είναι ασφαλώς ορόσημο που αξίζει να γιορταστεί. Και στη Nissan, βρήκαν έναν όμορφο τρόπο, με αφορμή τις γιορτινές μέρες που έρχονται.

Ένα Nissan LEAF παρέχει ρεύμα στο χριστουγεννιάτικο φωτισμό του εργοστασίου της εταιρείας στο Sunderland, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο το ορόσημο της παραγωγής 250.000 οχημάτων του δημοφιλούς μοντέλου, στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιδεικνύοντας την ικανότητα του LEAF να λειτουργεί ως κινητή μονάδα παραγωγής ενέργειας, τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο των 10 μέτρων και οι τάρανδοι που το περιβάλλουν, όλα τροφοδοτούνται από την μπαταρία του οχήματος, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία V2XV2X-MAS TREE).

«Το να κατασκευάσεις ένα τέταρτο του εκατομμυρίου Νissan LEAF, είναι ένα τεράστιο ορόσημο και καταδεικνύει την τεχνογνωσία στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων που έχουμε δημιουργήσει στο εργοστάσιό μας την τελευταία δεκαετία», τόνισε ο Alan Johnson, αντιπρόεδρος παραγωγής στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland.

Και πρόσθεσε: «Φέτος εξηλεκτρίσαμε πλήρως την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου με τις νέες εκδόσεις των Qashqai και Juke που λανσαρίστηκαν πρόσφατα, οπότε το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου με το αυθεντικό μας EV, είναι ένας θεαματικός και κατάλληλος τρόπος για να τελειώσει το 2022».

Η ικανότητα του Nissan LEAF να μεταφέρει ενέργεια από το όχημα στο δίκτυο (μερικές φορές ονομάζεται από το όχημα στο κτίριο ή από το όχημα σε όλα - V2X) δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης της ενέργειας στα χέρια του ιδιοκτήτη, μετατρέποντας το όχημά του σε κινητό ενεργειακό κόμβο. Οι κάτοχοι του LEAF  μπορούν να αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια στην μπαταρία του οχήματός τους και να την προσφέρουν στο δίκτυο, στο κτίριο τους ή, τώρα στις γιορτές, στο χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.

Η τεχνολογία επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα να ενσωματώνονται πλήρως στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ικανότητας του δικτύου να χειρίζεται την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και στην πιο αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας.

Το Nissan LEAF, που κατασκευάζεται στο Sunderland για περισσότερο από μια δεκαετία, ήταν το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο. Το Nissan Qashqai, το crossover με την μεγάλη κληρονομιά, προσφέρεται τώρα με το σύστημα e-POWER της Nissan, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ενώ το Nissan Juke είναι πλέον εξοπλισμένο με ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Το 2021, το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland ανακηρύχθηκε ως έδρα του EV36ZERO, ενός εμβληματικού οικοσυστήματος κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 1 δισ. λιρών, που συνδυάζει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών.