Ένα Nissan Skyline GT-R από το μέλλον... ή το παρελθόν; (photos)


O σχεδιαστής Roman Miah ανασχεδιάζει το Nissan Skyline GT-R για να ταιριάζει στη μοντέρνα εποχή, δίνοντάς του στοιχεία από το R34.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ROMAN MIAH
  • 27/8/2022

Έχοντας αποσυρθεί από τις αγορές της Ευρώπης και της Αυστραλίας, το Nissan Skyline GT-R φτάνει μάλλον προς το τέλος της πολύχρονης και επιτυχημένης ζωής του. Ο σχεδιαστής Roman Miah, σε συνεργασία με την Avante Design, δίνει μία τελευταία ευκαιρία στο ιαπωνικό μοντέλο να έχει μία θέση στη μοντέρνα εποχή, παρουσιάζοντας το πως θα μπορούσε να δείχνει το μελλοντικό R36.

Το μπροστινό μέρος φέρει στοιχεία του R34, με την πιο αυστηρή και τετράγωνη δομή του, με τον Miah να έχει προσθέσει οριζόντιες LED λωρίδες στο εξωτερικό των φαναριών, αλλά και στο κάτω μέρος της μάσκας. Η επάνω γρίλια είναι αρκετά στενή, ενώ η κάτω αποτελεί μία μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα. 

Η αεροδυναμική είναι σε πρώτο πλάνο, αφού έχουν τοποθετηθεί δύο NACA εισαγωγές κοντά στο παρμπριζ, ενώ η καμπυλότητα του καλύμματος του κινητήρα που καταλήγει στη μύτη του οχήματος θυμίζει περισσότερο το τρέχον GT-R, παρά το R34.

Και το πλαϊνό μέρος του ανασχεδιασμένου Skyline είναι πολύ παρόμοιο με αυτό του τωρινού GT-R, με το σχήμα της οροφής και τα πτερύγια να έχουν «δανειστεί» από αυτό το μοντέλο. Η οροφή φέρει επίσης μία αεροτομή που δεν αλλάζει πολύ το σχήμα της, ενώ μία πολύ μεγαλύτερη αεροτομή έχει χρησιμοποιηθεί για το πίσω μέρος.

Πίσω, το Skyline GT-R του Miah μοιάζει όπως κάθε κλασικό GT-R: Τα χαρακτηριστικά στρογγυλά του φανάρια είναι το μόνο μέσο φωτισμού, καθώς δεν έχει καθόλου φώτα στο κέντρο, πράγμα που κάνει να μοιάζει τα φανάρια του να μοιάζουν με εξατμίσεις.

Η τωρινή έκδοση του GT-R κυκλοφόρησε το 2009, λαμβάνοντας φυσικά αναβαθμίσεις τακτικά, με την Nissan να υποστηρίζει ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και επόμενη γενιά του εμβληματικού της μοντέλου. Φήμες θέλουν το Nissan GT-R να επιστρέφει ως υβριδικό, ή ακόμα και πλήρως ηλεκτρικό όχημα, όμως τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ούτε έχουν κυκλοφορήσει spy photos για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του.