Ένα pickup με τα σήματα της Porsche θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο


ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΝΟΣ ΗΜΙΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΗΣ PORSCHE ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/3/2020

Η μη επιτυχία της Mercedes X-Class οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο ότι στην ουσία δεν είχε κάποιο στοιχείο διαφοροποίησης από τα ήδη γνωστά pickup. Έτσι η γερμανική εταιρεία αναγκάστηκε να την αποσύρει από την αγορά σύντομα. Έχοντας αυτό υπόψη ο σχεδιαστής Adel Bouras ακολούθησε ένα διαφορετικό δρόμο για την εταιρεία που έχει έδρα λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από αυτήν της Mercedes.

Ο λόγος για την Porsche, ενώ το όνομά του εικονικού pickup της Traycan. H Traycan του Bouras λοιπόν, όπως μπορείτε να δείτε και από τα σκίτσα, έχει εμφάνιση σπορ μοντέλου που απλά τυγχάνει να έχει και καρότσα. Η οποία δεν είναι και μεγάλη.

Μάλιστα το εμπρός της μέρος είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό, καθώς οι προβολείς ενώνονται οπτικά με μια φωτεινή μπάρα δημιουργώντας ένα ενιαίο σύνολο. Παράλληλα παρατηρώντας το προφίλ της η αίσθηση «του πάω παντού» είναι ιδιαίτερα ισχυρή χάρη στους μεγάλους θόλους των τροχών, τα σκαλοπάτια, τα off road ελαστικά αλλά και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

Και μιας και η μόδα είναι τα ηλεκτρικά ημιφορτηγά η Traycan θα μπορούσε να την ακολουθεί κατά γράμμα. Υιοθετώντας το σύστημα πρόωσης της Taycan, με κάποιες φυσικά διαφοροποιήσεις προκειμένου να είναι εναρμονισμένο στο διαφορετικό της χαρακτήρα.