Ένα Renault 8 του 1962 στην πιο “μυώδη” μορφή του


Εξήντα χρόνια μετά την παρουσίαση του απ' την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ως ένα συμβατικό αυτοκίνητο, το Renault 8 έπεσε στα χέρια ενός designer και μεταμορφώθηκε σε ένα 'κτηνώδες" αγωνιστικό.

  • 30/12/2021

Ο Ρουμάνος designer Narcis George Mares, γνωστός στο Instagram με τον λογαριασμό spoon334, ειδικεύεται στις ψηφιακές μεταμορφώσεις παλιών και νέων αυτοκινήτων. Σε αυτή την περίπτωση θέλησε να παίξει με ένα Renault 8 κατασκευής του 1962, πάνω στη φιλοσοφία του οποίου πάτησε το Dacia 1100, το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκεύασαν από κοινού Dacia και Renault το 1966.

Ο σχεδιαστής θέλησε να προσθέσει πολλά "φουσκώματα" προσδίδοντας μια πιο επιθετική μορφή και παράλληλα τοποθέτησε carbon βάση στο πάτωμα του. Οι μεγάλοι θόλοι δέθηκαν αρμονικά με τους αεραγωγούς στα πλαϊνά φτερά, μπροστά τοποθετήθηκε ένα επιπλέον σετ φωτιστικών σωμάτων ενώ πίσω διακρίνονται ο διαχύτης και η αεροτομή.

Από τη στιγμή που αναφερόμαστε σε μια αποκλειστικά ψηφιακή παρουσίαση που -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- δεν έχει βρει τον δρόμο για τον πραγματικό κόσμο, καμία λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή αναφορικά με τις επιδόσεις του οχήματος. Για την ιστορία να θυμίσουμε πως το αρχικό Renault 8 έφερε έναν 8βάλβδιδο κινητήρα, αρχικά με χωρητικότητα 1 L. και στη συνέχεια 1.1 L., που απέδιδαν 80 PS και 88 PS αντίστοιχα, έχοντας την κίνηση στον πίσω άξονα. Η μεγάλη καινοτομία που έφερε την εποχή που παρουσιάστηκε ήταν η τοποθέτηση δισκόφρενων Brentix και στους 4 τροχούς του!

ΠΗΓΗ: Instagram/@spoon334