Ένα σπάνιο Ford GT Mk II μπορεί να γίνει δικό σας


Μοναδικό ως προς το χαρακτήρα και σε μόλις 45 αντίτυπα, εξοπλίζεται με τον twin-turbo Ecoboost V6 απόδοσης 700 ίππων.

  • 8/10/2021

Ένα περιορισμένης παραγωγής Ford GT Mk II που κυκλοφόρησε το 2019 και προορίζεται μόνο για χρήση σε πίστα βγαίνει προς πώληση. Πρόκειται για ένα supercar που σχεδιάστηκε χωρίς περιορισμούς από τις ρυθμιστικές αρχές. Μόνο 45 τέτοια αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν για τους πιο σημαντικούς πελάτες της Ford και τώρα βρίσκεται ένα προς πώληση.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο Mk II είναι η αφαίρεση του υδραυλικού συστήματος του αυτοκινήτου. Στη street legal έκδοση το εν λόγω σύστημα ελέγχει τα πάντα, από τις αναρτήσεις μέχρι και την αεροδυναμική. Έτσι το σύστημα αυτό αντικαταστάθηκε από αμορτισέρ Multimatic DSSV και με μία αεροτομή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου εξοικονομώντας 200 κιλά στο συνολικό βάρος του αυτοκινήτου.

Η αεροτομή, ένα νέο εμπρός σπόιλερ και άλλα πρόσθετα στοιχεία αεροδυναμικής συμβάλουν στην αύξηση των κρατημάτων του αυτοκινήτου. Συνδυάζοντας το με τα αγωνιστικά ελαστικά της Michelin το Ford GT Mk II είναι ικανό για 2g πλευρικής επιτάχυνσης.

Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος και πρόκειται για τον twin-turbo Ecoboost V6 απόδοσης 700 ίππων. Στην οροφή υπάρχει μία εισαγωγή αέρα η οποία βοηθάει στην αεροδυναμική και ένα σύστημα ψεκασμού νερού για την αποφυγή υψηλών θερμοκρασιών στο ψυγείο, παρόμοιο με το σύστημα που βρίσκεται στην M4 GTS και την 911 GT2 RS.

Το συγκεκριμένο Mk II φαίνεται να είναι αχρησιμοποίητο μιας και το οδόμετρο του αναγράφει μόλις 41 χιλιόμετρα. Είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο δημοπρασιών Collecting Cars με τρέχουσα τιμή τα 1,1 εκατομμύρια ευρώ, περίπου.