Ένα σπέσιαλ Audi RSQ8 με 740 PS για τα 120 χρόνια της ABT


Το RSQ8-R της ABT έχει τόσα πολλά PS που θα το ζήλευαν πολλά καθαρόαιμα super sport μοντέλα με βαριά ονόματα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ABT
  • 14/8/2020

Η ABT, η γνωστή γερμανική εταιρεία βελτιώσεων που ειδικεύεται στα μοντέλα του ομίλου Volkswagen συμπληρώνει φέτος τα 120 χρόνια της. Και αποφάσισε να τα γιορτάσει παρουσιάζοντας ένα σπέσιαλ Αudi Q8, το οποίο ονομάζει RSQ8-R και θα κατασκευαστεί συνολικά 125 φορές.

Οπτικά το επετειακό αυτό RSQ8 θα ξεχωρίζει από το αεροδυναμικό του κιτ που αποτελείται μεταξύ άλλων από προεκτάσεις φτερών, προσθήκες στους προφυλακτήρες και ένα πίσω σπόιλερ που είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα. Την εικόνα ολοκληρώνουν οι θηριώδεις τετραπλές εξαγωγές της εξάτμισης και οι ζάντες των 23(!) ιντσών με τα λάστιχα της διάστασης 295/35.

Στο εσωτερικό το τιμόνι είναι ειδική κατασκευή της ABΤ, όπως και ο επιλογέας αλλά και το κάλυμμα του μπουτόν εκκίνησης, ενώ δεν λείπουν τα λογότυπα αλλά και ο αύξων αριθμός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου στα μαρσπιέ.

Φυσικά οι μηχανικοί της γερμανικής εταιρείας βελτιώσεων ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με τον κινητήρα, τον V8 των 4,0 lt ο οποίος στην στάνταρ έκδοσή του αποδίδει 600 PS και 800 Nm. Εδώ με την προσθήκη της μονάδας ελέγχου της ABT που λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα καινούργιο intercooler η απόδοση ανέβηκε στα 740 PS και τα 920 Nm. Που με τη σειρά τους ανεβάζουν την τελική ταχύτητα στα εντυπωσιακά 315 km/h.