Ένα Suzuki Jimny που «κολυμπάει» (Video)


ΣΕ ΑΜΦΙΒΙΟ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΕΝΑ SUZUKI JIMNY ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΗΔΗ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

  • ΠΗΓΗ: CARFECTION
  • 15/5/2020

Το Suzuki Jimny αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία ένα από τα ικανότερα offroader που μπορεί να αποκτήσει κανείς τη σήμερον ημέρα χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να δαπανήσει μια περιουσία σε εξεζητημένες κατασκευές ή σε αμφιβόλου ποιότητα και αξιοπιστίας μετατροπές.

Tι θα λέγατε όμως για ένα Suzuki Jimny το οποίο έχει τη δυνατότητα να σας ταξιδεύει όχι μόνον στη γη αλλά και στη θάλασσα. Η ιδέα της κατασκευής ενός αμφίβιου αυτοκινήτου δεν είναι καινούργια -οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται τα περίφημα Amficar- ωστόσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχε χρησιμοποιηθεί ένα Jimny για τη δημιουργία ενός τέτοιου οχήματος.

Η μετατροπή έγινε από την βρετανική εταιρεία Dutton, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή αμφίβιων οχημάτων. Πέρα από τις εμφανείς αλλαγές στον σχεδιασμό του αμαξώματος και την αύξηση του συνολικού μήκους, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν μεταλλικά τμήματα, καθώς το πλαίσιο του αμφίβιου της Dutton έχει κατασκευαστεί από συνθετικά υλικά.

Εξαίρεση αποτελούν τα μέρη της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης και πέδησης καθώς και οι ανοξείδωτες μπάρες που τοποθετούνται στο πίσω τμήμα του αμφίβιου.

Για την κίνησή του στο νερό χρησιμοποιείται ένας κινητήρας jet, ανάλογος εκείνων που χρησιμοποιούνται σε ένα jet ski.

Για τον χειρισμό του αμφίβιου Suzuki Jimny έχουν ενσωματωθεί πρόσθετα χειριστήρια, παρά το γεγονός ότι το τιμόνι όπως άλλωστε και το πεντάλ του γκαζιού παραμένουν λειτουργικά ακόμα και μετά την είσοδο του οχήματος στο νερό.

Σημειώστε, ότι στην Αγγλία δεν χρειάζεται κάποια επιπλέον άδεια για τον χειρισμό ενός σκάφους, συνεπώς ο οδηγός του εν λόγω Suzuki Jimny μπορεί χωρίς φόβο και πάθος να βρεθεί στο νερό, ελπίζοντας φυσικά ότι η βρετανική μετασκευή θα βγει αλώβητη ακόμα κι αν περάσει από χίλια κύματα.