Ένας ακόμα θάνατος από ελαττωματικό αερόσακο


Το 17ο θύμα των ελαττωματικών αερόσακων της Takata καταγράφηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από Οργανισμό Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων των Η.Π.Α.

  • 5/10/2020

Oι ελαττωματικοί αερόσακοι της Takata ευθύνονται για τον θάνατο ενός ακόμα οδηγού Honda Civic στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σύμφωνα με το πόρισμα που εξέδωσε ο Οργανισμός Ασφαλείας Αυτοκινητοδρόμων των Η.Π.Α.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 20 Αυγούστου του 2002, ωστόσο, χρειάστηκαν να περάσουν σχεδόν είκοσι χρόνια ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο οδηγός του Honda Civic τραυματίστηκε θανάσιμα.

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν καταγραφεί 17 θάνατοι που οφείλονται στους αερόσακους της Takata, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο τα θύματα ανέρχονται σε τουλάχιστον 26.

Οι αερόσακοι της Takata αποτέλεσαν την αιτία για τη μεγαλύτερη ανάκλησηοχημάτων στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, οδηγώντας στη χρεοκοπία της ιαπωνικής φίρμας, η οποία υπήρξε ένας από τους βασικούς προμηθευτές αερόσακων αρκετών κατασκευαστών.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στους πυροκροτητές των αερόσακων, οι οποίοι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (υψηλή θερμοκρασία-υγρασία) να εκρήγνυνται εκτοξεύοντας μεταλλικά θραύσματα στον θάλαμο των επιβατών.