Ενδιαφέρεστε για μια McLaren F1;


Μία από τις πιο ξεχωριστές McLaren F1 που κατασκευάστηκαν ποτέ πρόκειται να δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα. Σας περισσεύουν τουλάχιστον 19.000.000 ευρώ;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ. ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 20/7/2019

Κάθε φορά που ανακοινώνεται ότι μια McLaren F1 θα βγει σε δημοπρασία, συγκεντρώνει τα βλέμματα των απανταχού συλλεκτών του κόσμου και τη ζήλια (ή μήπως ζηλοφθονία;) της ημέτερης, αδύναμης ύπαρξης μας... Όπως πρόκειται να συμβεί τον επόμενο μήνα, όπου ο οίκος «RM Sotheby’s» θα «βγάλει στο σφυρί» (φευ) το εικονιζόμενο αυτοκίνητο, μία από τις 106 που έχουν απομείνει.

Η εικονιζόμενη F1 δεν είναι μία «συνηθισμένη» (ξανά, φευ). Έχει το πλαίσιο Νο 18, κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει προδιαγραφές «LM specification», άρα διαθέτει το κιτ «Extra-High Downforce» και ο χωρητικότητας 6,1 λίτρων V12 κινητήρας της αποδίδει 680 ίππους (από 627 των «απλών» εκδόσεων). Η McLaren είχε δημιουργήσει μόνο δύο F1 με αυτές τις προδιαγραφές, κάτι που κάνει αυτό το αυτοκίνητο ακόμα σπανιότερο. 

Κατασκευάστηκε το 1994 και, αρχικά, το αμάξωμά της ήταν βαμμένο σε σκούρο μπλε χρώμα. Όμως, όταν ο δεύτερος ιδιοκτήτης της την έστειλε στο εργοστάσιο για να την αναβαθμίσουν σε έκδοση «LM specification», ζήτησε να την ξαναβάψουν στο συγκεκριμένο Platinum Silver Metallic. Αλλαγές έγιναν και στο εσωτερικό της συγκεκριμένης F1, όπου η πρώτη ταπετσαρία αντικαταστάθηκε από ανοιχτόχρωμο δέρμα και alcantara.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος (δεύτερος) ιδιοκτήτης της ζήτησε να τοποθετηθεί και ραδιόφωνο της Κenwood. Καθότι ο Gordon Murrey, ο ιδρυτής της McLaren, δεν άκουγε ράδιο στο αυτοκίνητο, όλες οι F1 που έβγαιναν από το εργοστάσιο είχαν μόνο CD-Player της Kenwood, ειδικά σχεδιασμένο για το μοντέλο. Η συγκεκριμένη McLaren F1 έχει περίπου 21.500 km στο οδόμετρό της, διαθέτει ζάντες OZ Racing 18 ιντσών και βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία.