Ενστάσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης για την απόσυρση του νόμου 4599/2019


Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι προσδοκίες από τη νέα ηγεσία του υπουργείου είναι ότι «θα αφουγκραστεί τις απαιτήσεις της κοινωνίας της κυκλοφορίας και θα νομοθετήσει ολιστικά προς όφελος της κοινωνίας». 

  • 29/7/2019

Υπό τον τίτλο «Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη και πάλι… επιστροφή στη Σκύλλα;» ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής εκφράζει τις ενστάσεις του σχετικά με την απόσυρση από το ΥΜΕ του νόμου 4599/2019 προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην έκδοση αδειών οδήγησης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι προσδοκίες από τη νέα ηγεσία του υπουργείου είναι ότι «θα αφουγκραστεί τις απαιτήσεις της κοινωνίας της κυκλοφορίας και θα νομοθετήσει ολιστικά προς όφελος της κοινωνίας». Στην ίδια ανακοίνωση ο ΠΣΕΟΚΑ επισημαίνει και τις προτάσεις που έχει ήδη κάνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη και πάλι… επιστροφή στη Σκύλλα;

Εκπαιδευτές Οδήγησης και Πολίτες στο ίδιο έργο θεατές. Στην προσπάθειά του για αποσυμφόρηση μιας τοξικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην έκδοση αδειών οδήγησης, το Υπουργείο Μεταφορών αποσύρει το «γονατογράφημα», όπως χαρακτήρισε τον νόμο 4599/2019, επιστρέφοντας στην πρότερη κατάσταση, την οποία (ως αντιπολίτευση) είχε χαρακτηρίσει ως αδιαφανή και διεφθαρμένη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Μεταφορών, αφού έλαβε υπόψη του όλες τις παραμέτρους, αναγκάστηκε να καταλήξει σε αυτό το μέτρο προσωρινά..!

Προσδοκούμε ότι η νέα ηγεσία του ΥΠΜΕ ΔΕΝ θα παραμείνει εκεί, θα αφουγκραστεί τις απαιτήσεις της ΚτΚ (Κοινωνίας της Κυκλοφορίας) θα κλείσει τα αυτιά της στις οποιεσδήποτε σειρήνες και θα νομοθετήσει ολιστικά, προς όφελος της κοινωνίας, για διαφάνεια και αλλαγή κατεύθυνσης τόσο στην διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στην κοινωνία της κυκλοφορίας όσο και στην πολύπαθη διαδικασία έκδοσης αδειών οδήγησης

Έχουμε καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση προς τούτο και επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά:

Τολμήστε να αλλάξετε επιτέλους αυτό το άθλιο σύστημα εκπαίδευσης αξιολόγησης, σύμφωνα τις σύγχρονες πρακτικές και τις απαιτήσεις της ΚτΚ.

Σταματήστε αυτό το ιδιότυπο Tango μεταξύ εκπαιδευτών και Υπηρεσιών Μεταφορών έχει χρόνια σαπίσει και μυρίζει απαίσια 

Δώστε ουσιαστικό ρόλο στους εκπαιδευτές οδήγησης. Απαλλάξτε τους από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Είναι δουλειά των περιφερειών, πληρώνονται για αυτήν και εκείνοι πρέπει να την εκπληρώσουν.

Δημιουργήσετε επιτέλους Σχολή Κινητικότητας και Οδικής Ασφάλειας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γιατί το μέλλον μας έχει προσπεράσει, ενώ η σύγχρονη κινητικότητα μας κουνάει το μαντήλι…

Είμαστε ο μοναδικός φορέας Εκπαίδευσης Οδικής Ασφάλειας, και αγωνιζόμαστε υπό τις πιο αντίξοες εργασιακές συνθήκες για την ομαλή συνύπαρξη όλων στον δρόμο. Σεβαστείτε μας, αναβαθμίστε μας, θωρακίστε μας με γνώσεις και ιδέες για τη σύγχρονη κινητικότητα και την αυριανή κοινωνία της κυκλοφορίας»!