Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας – Νεκρός ο ένας χειριστής


Με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας έγινε γνωστό ότι ο 29χρονος Υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας έχασε τη ζωή του από τη συντριβή του F-4 Phantom. 

  • ΦΩΤΟ: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
  • 30/1/2023

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της πτώσης του Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου 2023. Σύμφωνα με το parapolitika.gr, τα συντρίμμια βρέθηκαν 35 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου.

Όπως έγινε γνωστό μέσα από ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, από την πτώση του αεροσκάφους έχασε τη ζωή του ο 29χρονος Υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου χειριστή. Πρόκειται για τον Σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών.

Το protinews.com.gr δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες, οι οποίες δείχνουν κομμάτια του Phantom, τα οποία βρέθηκαν στο σημείο που έπεσε. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι χειριστές του F-4 έκαναν «χαμηλή ναυτιλία», όρος που σημαίνει χαμηλή πτήση με κατώτατο όριο τα 300 πόδια. Το βάθος στο σημείο της πτώσης του F-4 είναι 1.000 μέτρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπτέραρχος ε.α. Βασίλης Γεωργούσης, αναφερόμενος στις πρώτες πληροφορίες πως οι δυο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, είπε πως αυτό σημαίνει ότι υπήρχε τεχνική βλάβη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε κάθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν», είπε ο κ. Γεωργούσης. Όπως είπε, η διαδικασία εγκατάλειψης είναι μια αυτόματη διαδικασία.

Η πτώση του πολεμικού αεροσκάφους συνέβη γύρω στις 10:30. Συνοδευόταν από ακόμα ένα Phantom όπου αμφότερα απογειώθηκαν από την 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Πηγή: parapolitika.gr