Εντυπωσιακή και άκρως συλλεκτική η Toyota GR Supra Jarama Edition


H νέα Toyota Supra τοποθετεί ένα ακόμα λιθαράκι στον μύθο του ιαπωνικού sportscar, αποκτώντας την εντυπωσιακή και άκρως συλλεκτική έκδοση Jarama Racetrack Edition.

  • 11/3/2021

H επιστροφή της Supra δίχασε τους φίλους της ιαπωνικής φίρμας και τους απανταχού aficionados της αυτοκίνησης, καθώς δεν ήταν λίγοι που έκριναν λανθασμένη την απόφαση της Toyota να πατήσει πάνω στη ραχοκοκαλιά της BMW Z4 για να δώσει συνέχεια σε έναν θρύλος.

Βλέποντας, μάλιστα, τη δίλιτρη έκδοση να χαμηλώνει ακόμα περισσότερο τον πήχη, οι συγκρίσεις με το ένδοξο παρελθόν του ιαπωνικού sportscar και ειδικότερα με τη θρυλική A80 έγιναν αναπόφευκτες.

Απ’ ότι φαίνεται, βέβαια, η νέα Toyota Supra δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της κουβέντα. Απόδειξη αποτελεί η έκδοση περιορισμένης παραγωγής η οποία έρχεται να προστεθεί στο portfolio της και η οποία μοιάζει από μόνη της αρκετή για να αναθερμάνει το ενδιαφέρον μας για το ιαπωνικό sportscar.

Πρόκειται για την Toyota GR Supra Jarama Racetrack Edition η οποία θα παραχθεί σε μόλις 90 αντίτυπα και θα διατεθεί κατά αποκλειστικότητα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί η συλλεκτική έκδοση της νέας Toyota Supra περιορίζονται στο πεδίο του εξοπλισμού. Τα αποκλειστικό χρώματα αμαξώματος, οι μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19 ιντσών και οι δαγκάνες κόκκινου χρώματος είναι τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά στο παρουσιαστικό της Jarama Racetrack Edition.

Αντιστοίχως, στον θάλαμο επιβατών ξεχωρίζουν οι διακοσμητικές επιφάνειες με φινίρισμα ανθρακονήματος, τα ντυμένα με Alcantara καθίσματα, καθώς και η επιγραφή με το λογότυπο της έκδοσης και τον αριθμό παραγωγής του αυτοκινήτου.

Κάτω από το καπό βρίσκεται, όπως είναι φυσικό, ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας βενζίνης των 3,0 λίτρων απόδοσης 340 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, επιταχύνοντας τη νέα Toyota Supra από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Jarama αποτελεί μια φημισμένη πίστα στην Ισπανία, την οποία συχνά πυκνά η Toyota χρησιμοποιεί για το ευρωπαϊκές παρουσιάσειες των δυναμικότερων μοντέλων της.