Εντυπωσιακή παρέλαση 150 Lamborghini στο κέντρο του Τόκιο (photos)


Η Lamborghini Day Japan 2022 γιορτάστηκε με κάθε... επισημότητα και προσέλκυσε σύγχρονα, κλασικά, ιστορικά και ειδικά μοντέλα της ιταλικής φίρμας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 16/11/2022

H Ημέρα της Lamborghini στην Ιαπωνία (Lamborghini Day Japan), η εντυπωσιακή ετήσια εκδήλωση της ιταλικής φίρμας, γιορτάστηκε στις 11 Νοεμβρίου στο Τόκιο, παρουσία 180 μοντέλων Lamborghini σύγχρονων, κλασικής και ειδικής έκδοσης.

Τα πανέμορφα sportscars συγκεντρώθηκαν στο Sea Forest Waterway, στον παραθαλάσσιο χώρο που δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το φεστιβάλ που διοργανώθηκε, περιελάμβανε επιπλέον παρέλαση Lamborghini στην πόλη του Τόκιο, βραδινή γιορτή για τους ιδιοκτήτες μοντέλων αλλά και τα ιαπωνικά αποκαλυπτήρια της νέας Urus Performante.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την παρέλαση Lamborghini την ώρα της δύσης του ήλιου. Περισσότερα από 150 αντίγραφα συμμετείχαν σε αυτή, ενθουσιάζοντας θεατές και συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμένων εκδόσεων Countach LPI 800-4, Aventador Ultimae LP 750-4 και Sian FKP 37, μαζί με σύγχρονα μοντέλα όπως η Huracán STO, αλλά και κλασικά όπως η Diablo GTR και η επετειακή Countach 25th Anniversary.

Ξεκινώντας από το Ariake Garden και περνώντας από Toranomon, Hibiya, Yurakucho και Ginza, η πομπή έφτασε στο Sea Forest Waterway και ενώθηκε με άλλα αυτοκίνητα Lamborghini που είχαν ήδη εκτεθεί με ένα επίσημο καλωσόρισμα από την ανώτερη διοίκηση της εταιρείας, που επισκέπτεται την Ιαπωνία ειδικά για αυτό το σημαντικό γεγονός.

«Το εξαιρετικό πάθος για τη Lamborghini από ιδιοκτήτες και λάτρεις στην Ιαπωνία κάνει αυτό το εορταστικό γεγονός εξαιρετικά ξεχωριστό», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Automobili Lamborghini, Stephan Winkelmann και πρόσθεσε: «Η Ιαπωνία είναι μια σημαντική και καθιερωμένη αγορά για τη Lamborghini, η οποία συνεχίζει να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και η Ημέρα της Lamborghini είναι μια μοναδική ευκαιρία για εμάς να βρεθούμε μαζί σε αυτό το μέρος του κόσμου για να γιορτάσουμε την ιταλική μας μάρκα».

Ο επικεφαλής της Automobili Lamborghini στην Ιαπωνία, Davide Sfrecola, σχολίασε: «Τα περισσότερα από 180 αυτοκίνητα που έχουν έρθει από όλη την Ιαπωνία για να συγκεντρωθούν στο Τόκιο αποτελούν την απόδειξη του συναισθήματος που προκαλεί η Lamborghini στους ιδιοκτήτες, υποστηρίζοντας τη σημασία μοναδικών εμπειριών όπως η Ημέρα Lamborghini και η ευκαιρία να συνδεθούμε προσωπικά με τους πελάτες μας στην Ιαπωνία».

Μετά την παγκόσμια παρουσίασή της, η νέα Urus Performante παρουσιάστηκε επίσημα και στην Ιαπωνία, σε περισσότερους από 600 καλεσμένους. Το νέο SUV, με αυξημένη ισχύ στους 666 PS και βάρος μειωμένο κατά 47 kg, διαθέτει την καλύτερη αναλογία βάρους προς ισχύ στην κατηγορία. Επιταχύνοντας από 0-100 km/h σε μόλις 3,3 sec. και φρενάροντας από 100 km/h σε στάση σε 32,9 m, η Urus Performante παράγει 850 Nm ροπής από τις 2.300 έως τις 4.500 rpm και έχει τελική ταχύτητα 306 km/h.

Πραγματοποιώντας πρόσφατα ένα νέο ρεκόρ στην κατηγορία SUV προδιαγραφών παραγωγής στην ανάβαση του Pikes Peak, η Urus Performante παρουσιάστηκε στο Lamborghini Day Japan μαζί με την ιστορική προκάτοχό της, τη Lamborghini LM 002.

Οι καλεσμένοι στη Lamborghini Day Japan απόλαυσαν επίσης μία Miura SV, που ανακαινίστηκε από το τμήμα Lamborghini Polo Storico. Μια περιοχή Ad Personam αναδημιούργησε τη μόνιμη μπουτίκ εξατομίκευσης στο Lamborghini Lounge του Τόκιο, όπου οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσαρμόσουν τη νέα τους Lamborghini με σχεδόν απεριόριστα εξωτερικά και εσωτερικά χρώματα και τελειώματα, επιλογές και ειδικά φινιρίσματα.

Ο συνεργάτης της Lamborghini, Roger Dubuis, συμμετείχε στους εορτασμούς, δημιουργώντας έναν χώρο για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τα ρολόγια «υψηλής ωρολογίας» που δημιουργήθηκαν σε συνδυασμό με τη Lamborghini. Η Ducati, επιπλέον, παρουσίασε τη Diavel 1260 Lamborghini: μια περιορισμένη έκδοση 630 μονάδων εμπνευσμένη από το SIÁN FKP 37.