Εντυπωσιάζει το εσωτερικό του νέου Audi Q4 e-tron


To εσωτερικό του καινούργιου e-tron είναι από τα πιο ενδιαφέροντα στην γκάμα μοντέλων της Audi και χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες οθόνες και τη σύγχρονη τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/3/2021

Η Audi έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου crossover/SUV μοντέλου της το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα εντός του Απριλίου.

Σε αυτές, βλέπουμε ότι η διαμόρφωσή του είναι σύμφωνη με γενική φιλοσοφία «Virtual Cockpit» που έχει επιλέξει η γερμανική εταιρεία τόσο για τα συμβατικής τεχνολογίας όσο και τα ηλεκτρικά οχήματά της. Ωστόσο, στο Q4 e-tron υπάρχουν στοιχεία που εφαρμόζονται για πρώτη φορά σε κάποιο μοντέλο της.

Χαρακτηριστικά, το Q4 e-tron θα διαθέτει στον ευρύτερο εξοπλισμό του την εφαρμογή «Hey Audi» μέσω της οποίας ο οδηγός ή οι επιβάτες θα μπορούν να βρίσκουν τις πληροφορίες που θέλουν κάθε φορά με τη χρήση φωνητικών εντολών.

 

Επίσης, θα υπάρχει σύστημα Head-up Display στο οποίο θα προβάλλονται οι πληροφορίες για τον οδηγό με τη χρήση σχετικά μεγάλων σε διαστάσεις ενδείξεων και τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας. 

Σύμφωνα με την Audi, οι πληροφορίες αυτού θα προβάλλονται σε μια εικονική απόσταση 10 μέτρων εμπρός από τον οδηγό –κατά μέσο όρο–  και θα καλύπτουν ένα εύρος που θα φτάνει τα περίπου 21 μέτρα (επίσης εικονικά).

Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού των ενδείξεων και με εικόνες από τη μονάδα «PGU» («Picture Generation Unit») ώστε να είναι πιο ευκρινείς και αμεσότερα αντιληπτές και κατανοητές.

Εκτός αυτών, στον προαιρετικό εξοπλισμό του καινούργιου Audi Q4 e-tron θα περιλαμβάνεται κεντρική έγχρωμη οθόνη αφής 11,6 ιντσών η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει τοποθετηθεί σε μοντέλο της. Στον βασικό εξοπλισμό του θα περιλαμβάνεται οθόνη 10,1 ιντσών για τις ενδείξεις του συστήματος «MMI» («Multi Media Interface).

Η ευρυχωρία του νέου μοντέλου αναμένεται να είναι καλή για τα δεδομένα της κατηγορίας του χάρη στη χρήση της πλατφόρμας «MEB», ενώ στις φωτογραφίες βλέπουμε ότι θα υπάρχουν πολλές θήκες για μικροαντικείμενα σε κονσόλα και εσωτερικά των θυρών.  

Από την Audi ανακοινώθηκε ότι το εσωτερικό θα είναι επενδεδυμένο με δερματίνη και επένδυση Dinamica στις εξοπλιστικά προσιτότερες εκδόσεις του νέου μοντέλου και από καλής ποιότητας δέρμα στις ακριβότερες. Στην έκδοση «S-Line», το εσωτερικό θα καλύπτεται από δέρμα nappa.