Εντυπωσιάζουν και οι τιμές των BMW X5 Μ και X6 Μ Competition facelift στην Ελλάδα (video)


Όποιος ονειρεύεται να αποκτήσει τα ταχύτατα SUV της γερμανικής φίρμας, θα πρέπει να βάλει… πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 22/2/2023

Χρειάστηκε να περάσουν μόνο λίγες ώρες από την επίσημη παρουσίασή τους από την BMW, προκειμένου οι νέες X5 Μ Competition και X6 Μ Competition να αποκτήσουν τιμή στην ελληνική αγορά.

Στο διαμορφωτή του επίσημου site της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι διαθέσιμες οι δύο facelift εκδόσεις, οι οποίες διαθέτουν νέο V8 κινητήρα twin-turbo 4,4 L και, για πρώτη φορά, ήπια υβριδικό σύστημα 48V, που εξασφαλίζουν συνδυαστική ισχύ 625 PS και ροπή 750 Nm.

Τα δύο SUV έχουν τις ίδιες επιδόσεις. Για τα 0-100 km/h χρειάζονται μόλις 3,9 sec, ενώ η τελική τους ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Ωστόσο, με το προαιρετικό πακέτο M Driver’s, ανεβαίνει στα 290 km/h.

Οι νέες προτάσεις του βραχίονα επιδόσεων M της γερμανικής φίρμας διαθέτουν, ασφαλώς και ανανεωμένη σχεδίαση, αναβαθμισμένο εσωτερικό, τα τελευταία τεχνολογικά συστήματα (iDrive τελευταίας γενιάς, BMW Operating System 8, πιο πρόσφατο σύστημα τετρακίνησης M xDrive, Active M διαφορικό κλπ) και πλήθος συστημάτων άνεσης και ασφάλειας.

Η τιμή της X5 M Competition ξεκινά από 196.600 ευρώ, ενώ οι πολυάριθμες επιλογές προαιρετικού εξοπλισμού ανεβάζουν το ποσό. Από την άλλη πλευρά, η Coupe X6 M Competition εκκινεί από 200.350 ευρώ.

Και για τις δύο εκδόσεις, είναι διαθέσιμο το προαιρετικό πακέτο M Driver που προαναφέραμε, με πρόσθετη επιβάρυνση 2.591 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την αύξηση της τελικής ταχύτητας, περιλαμβάνει ένα δελτίο συμμετοχής σε σεμινάριο αγωνιστικής οδήγησης BMW M διάρκειας μίας ημέρας.