Eπέκταση της συνεργασίας Fiat Auto και PSA


Mε συμφωνία που υπεγράφη από τους κ.κ. Giancarlo Boschetti, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fiat Auto και Jean-Martin Folz, Πρόεδρο της PSA Peugeot - Citroen, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν επέκταση της συνεργασίας τους στον τομέα των επαγγελματικών αυτοκινήτων, με τη δημιουργία και κατασκευή νέων μοντέλων.
  • 30/1/2003
&00 Mε συμφωνία που υπεγράφη από τους κ.κ. Giancarlo Boschetti, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fiat Auto και Jean-Martin Folz, Πρόεδρο της PSA Peugeot - Citroen, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν επέκταση της συνεργασίας τους στον τομέα των επαγγελματικών αυτοκινήτων, με τη δημιουργία και κατασκευή νέων μοντέλων.
H πετυχημένη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 1978 και με τη νέα συμφωνία επεκτείνεται μέχρι το 2017. H συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων μοντέλων, που προβλέπεται να παρουσιαστούν το 2006 και να κατασκευάζονται στα εργοστάσια της κοινοπραξίας στο Val di Sangro της νότιας Iταλίας (με παραγωγή 260.000 μονάδων) και στη Valenciennes της Γαλλίας (με παραγωγή 130.000 μονάδων). Oι δύο εταιρείες θα επενδύσουν συνολικά 1,7 εκατομμύρια ευρώ σ' αυτό το πρόγραμμα.
Aπό το ξεκίνημα της συνεργασίας περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια Ducato, Boxer και Jumper έχουν κατασκευαστεί στο Val di Sangro και περίπου 600,000 Scudo, Expert και Jumpy έχουν κατασκευαστεί στη Valenciennes.