Eπένδυση 200 εκ. ευρώ από την DaimlerChrysler


Ένα σημαντικό βήμα έκανε η DaimlerChrysler για την επέκταση των παραγωγικών διαδιακασιών της στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας. H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα κατασκευάζει μικρά φορτηγά της Mercedes-Benz με ασιατικούς συνεργάτες της.
  • 11/12/2003
&00 Ένα σημαντικό βήμα έκανε η DaimlerChrysler για την επέκταση των παραγωγικών διαδιακασιών της στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας, καθώς η αρμόδια αρχή της χώρας περί θεμάτων ανάπτυξης, η China State Development & Reform Commission ενέκρινε σχέδιο βάσει του οποίου η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα κατασκευάζει μικρά φορτηγά της Mercedes-Benz με ασιατικούς συνεργάτες της στην Κίνα.
Πιο συγκεκριμένα το εγκεκριμένο σχέδιο ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία κοινοπραξίας της DaimlerChrysler και των εταιριών Taiwan’s China Motor Corporation και Fujian Motor Industry Group, η οποία θα κατασκευάζει τα μοντέλα van της Mercedes, Sprinter, Vito και Viano, σε μια νέα βιομηχανική εγκατάσταση ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας 40,000 οχημάτων στην νοτιοανατολική κινεζική πόλη Fuzhou της επαρχίας Fujian.
H συνολική επένδυση θα ανέλθει σε περίπου 200 εκ. ευρώ και η παραγωγή θα ξεκινήσει από το τέλος του 2005.

e-go.gr