Επένδυση 300 εκατ. ευρώ της Daimler στη Ρουμανία


Η επένδυση της εταιρείας πραγματοποιείται με στόχο να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για κιβώτια ταχυτήτων & συστήματα μετάδοσης της Mercedes...

  • 28/5/2013

Τη συμφωνία με την οποία επισημοποιείται και τυπικά η απόφαση της γερμανικής εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων Daimler AG να επενδύσει ποσό 300 εκατομμυρίων ευρώ στη Ρουμανία, όπου θα επεκτείνει την υπάρχουσα εγκατάσταση παραγωγής της δικής της θυγατρικής Star Transmission, υπέγραψαν εκπρόσωποι της ρουμανικής κυβέρνησης και της εταιρείας.

Η επένδυση της εταιρείας πραγματοποιείται με στόχο να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση για κιβώτια ταχυτήτων και συστήματα μετάδοσης της Mercedes, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του αρμόδιου για θέματα υποδομών εθνικού ενδιαφέροντος και ξένων επενδύσεων υπουργού της Ρουμανίας, Dan Sova.

Η Star Transmission διαθέτει δύο μονάδες παραγωγής στη Ρουμανία, όπου απασχολούνται συνολικά 800 εργαζόμενοι, κατασκευάζοντας εξαρτήματα για κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων για όλα τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz από το 2001.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, ο Sova εγγυήθηκε πως η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια διασφάλισης του καλού επενδυτικού κλίματος, ούτως ώστε η γερμανική εταιρεία να έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις ανάπτυξης της δραστηριότητάς της.

Η Daimler είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο τα σχέδιά της να υλοποιήσει την επένδυση ύψους 300 εκ. ευρώ στη Ρουμανία, για την παραγωγή κιβώτιων ταχυτήτων για πολυτελή αυτοκίνητα Mercedes-Benz.

Η Star Transmission ιδρύθηκε το 2001 και απασχολεί περίπου 800 υπαλλήλους που θα παρακολουθήσουν ειδικά προγράμματα αξιολόγησης και εκπαίδευσης για τη νέα επενδυτική δραστηριότητα της εταιρείας.