Επένδυση της Toyota στην Didi Chuxing


H Toyota πρόκειται να επενδύσει περίπου 550.000.000 ευρώ στην Didi Chuxing, τη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία που προσφέρει πλατφόρμα μετακίνησης κατά παραγγελία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 26/7/2019

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί μια νέα υπηρεσία παροχής υπηρεσιών για τη συνδεσιμότητα των κοινόχρηστων οχημάτων της Toyota αλλά και την ανάπτυξη τεχνογνωσίας στην Κίνα για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας. Θυμίζουμε ότι η τελευταία συνεργάζεται ήδη με την Guangzhou Automobile Group, μία από τις αυτοκινητοβιμηχανίες της χώρας για την παραγωγή οχημάτων εκεί.

Στη συμφωνία με την Didi Chuxing συμμετέχει και ο Όμιλος GAC, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αναπτυχθούν υπηρεσίες και τεχνολογίες οι οποίες να αφορούν και στη διαχείριση στόλου εταιρικών αυτοκινήτων, στη συντήρηση των οχημάτων και στην ενοικίασή τους. Σύμφωνα με τον κ. Shigeki Tomoyama, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota, η τελευταία θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας και τα καινούργια ηλεκτροκίνητα μοντέλα που ήδη εξελίσσει, ώστε να επιτύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από το ότι ως το 2025 τα μισά αυτοκίνητα που θα κατασκευάζει ετησίως να έχουν υβριδικό σύστημα ή να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Toyota επιδιώκει συνεργασία με κάποια εταιρεία που διαθέτει πλατφόρμα μετακίνησης κατά παραγγελία καθώς το έχει κάνει ήδη με την Japan Taxi και με την Uber.