Επετειακά Toyota GR86 και Subaru BRZ για τα 10 χρόνια κυκλοφορίας τους


Η Toyota και η Subaru γιορτάζουν τα 10 χρόνια απ' την κυκλοφορία των GR86 και BRZ, με το λανσάρισμα δυο special edition εκδόσεων.

  • 25/7/2022

ΤοToyota GR86 και το Subaru BRZ κλείνουν 10 χρόνια κυκλοφορίας, και οι δύο Ιαπωνικές εταιρείες αποκάλυψαν την ειδική, επετειακή έκδοση των μοντέλων τους, που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην Ιαπωνική αγορά.

Ξεκινώντας με το Toyota GR86, η -αποκλειστικά- Ιαπωνική, επετειακή έκδοση θα είναι διαθέσιμη μόνο στον χρωματισμό Flame Orange, μία επιλογή που υπόκειται στη διατήρηση της ταυτότητας του μοντέλου. Η Toyota έχει προσθέσει ένα επετειακό λογότυπο στο πίσω τζάμι και στο εσωτερικό της κάθε πόρτας, που αναγράφει "10th Anniversary - Since 2012". Η εταιρεία έχει επιλέξει το ίδιο πορτοκαλί χρώμα και για τις λεπτομέρειες της καμπίνας, η οποία είναι ντυμένη με μαύρο δέρμα.

Το Subaru BRZ έχει δεχτεί τις ίδιες αναβαθμίσεις μέσα και έξω, με το ίδιολογότυπο να εμφανίζεται στα ίδια σημεία, με μόνη διαφορά την απόχρωση, η οποία είναι η WR Blue Pearl της Subaru, ενώ και τα δύο μοντέλα φέρουν μαύρα φιμέ τζάμια.

Δεν έχουν γίνει αλλαγές όσον αφορά τον κινητήρα, με τα δύο μοντέλα να χρησιμοποιούν την ίδια μονάδα ισχύος. Πρόκειται για έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2.4 lt που αποδίδει 232 PS και 250 Nm ροπής, ενώ και τα δύο φέρουν ένα χειροκίνητο ή αυτόματο σύστημα μετάδοσης 6 σχέσεων που διοχετεύει τη δύναμη στους πίσω τροχούς.

Τόσο η Toyota όσο και η Subaru θα δέχονται παραγγελίες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, με τη Subaru να βάζει περιορισμό στην παραγωγή, η οποία δε θα ξεπεράσει τις 200 παραγγελίες, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το κόστος του GR86 θα ανέρχεται στα 25.400 δολ., με την επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, και 26.600 δολ. με το αυτόματο κιβώτιο. Το BRZ θα κοστίζει 24.800$ με την πρώτη επιλογή συστήματος μετάδοσης και 26.000$, με τη δεύτερη, αντίστοιχα.