Επετειακή έκδοση για το Toyota Prius


ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ TOYOTA PRIUS ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΥ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

  • 11/5/2020

Το Toyota Prius διατηρεί μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας όχι μόνο γιατί αποτέλεσε ένα από τα πρώτα υβριδικά οχήματα που πέρασαν στη μαζική παραγωγή αλλά γιατί ακόμα και σήμερα αποτελεί το δημοφιλέστερο τετράτροχο της κατηγορίας του.

Έτσι, λοιπόν, η συμπλήρωση 20 χρόνων παρουσίας του Toyota Prius στην αμερικανική αγορά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, αποτελώντας την αφορμή για τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία καλείται -μεταξύ άλλων- να αναδείξει τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου που στο παρελθόν στιγματίστηκε δικαίως ή αδίκως για τις ιδιαιτερότητές του.

Η επετειακή έκδοση του Toyota Prius θα παραχθεί σε 2.020 αντίτυπα τα οποία και θα διατεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ανάμεσα στα ιδιαίτερα γνωρίσματα της συγκεκριμένης έκδοσης περιλαμβάνεται το κόκκινο χρώμα αμαξώματος (Supersonic Red) όπως και τα διακοσμητικά στοιχεία αμαξώματος σε μαύρο χρώμα.

Στο ίδιο χρώμα (βλ. μαύρο) είναι βαμμένες και οι ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών, οι οποίες διαμορφώνουν μια σαφώς δυναμικότερη εικόνα ενός αυτοκινήτου που δεν μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν σε αντίστοιχες επιλογές.

Στον κατάλογο του επετειακού Toyota Prius περιλαμβάνεται το Toyota Safety Sense 2, το οποίο προσφέρει μια πλούσια παλέτα σύγχρονων εφαρμογών ενεργητικής ασφάλειας, όπως το ενεργό cruise control.

H επίσημη αποκάλυψη του επετειακού Toyota Prius πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου, ενώ κατά τη διάρκεια του event η ιαπωνική φίρμα έχει υποσχεθεί την αποκάλυψη δύο νέων υβριδικών αυτοκινήτων, χωρίς να έχει προσδιοριστεί αν πρόκειται για μοντέλα που θα αφορούν αποκλειστικά στην αμερικανική αγορά ή αν θα απασχολήσουν και τον υπόλοιπο πλανήτη.