Επετειακή εξοπλιστική έκδοση «25 Χρόνια Audi RS»


Εφέτος, συμπληρώθηκαν 25 χρόνια ύπαρξης των εκδόσεων RS της Audi και η γερμανική εταιρεία δημιούργησε μια ειδική εξοπλιστική έκδοση για τα αντίστοιχα μοντέλα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/12/2019

Τα αυτοκίνητα της Audi που φέρουν τον χαρακτηρισμό RS έχουν δημιουργήσει τη δική τους ιστορία, αναφορικά με τον κορυφαίο κάθε φορά συνδυασμό απόδοσης, επιδόσεων, σχεδίασης και ενίοτε και πρακτικότητας. Ήταν το 1994 όταν η γερμανική εταιρεία παρουσίασε το RS 2 Avant, που είχε υπερτροφοδοτούμενο πεντακύλινδρο σε σειρά κινητήρα απόδοσης 315 PS και το οποίο έμεινε θρυλικό. Τα αρχικά «RS» προέρχονται από τη λέξη «RennSport» και προσδιορίζουν αυτοκίνητα τα οποία, ουσιαστικά, ανήκουν στην κατηγορία των supercars αναφορικά με τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά τους.

Στην Audi, για να τιμήσουν τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου RS δημιούργησαν μια ειδική, επετειακή εξοπλιστική έκδοση, η οποία θα διατίθεται αποκλειστικά στα TT RS Coupé, RS 4 Avant, RS 5 Coupé και Sportback, RS 6 Avant και στο RS 7 Sportback. Αυτή περιλαμβάνει αμάξωμα σε χρώμα «Nogaro blue» και αντίστοιχης απόχρωσης αλκαντάρα στο εσωτερικό, για να τιμήσουν το RS 2 Avant. Στο αμάξωμά της συγκεκριμένης εξοπλιστικής έκδοσης θα περιλαμβάνονται στοιχεία από ματ αλουμίνιο και από μαύρο γυαλιστερό χρώμα, στον εμπρός προφυλακτήρα, τα πλαϊνά και στον πίσω προφυλακτήρα, όπως και τον (διαμορφωμένο σε αυτόν) αεροδυναμικό διαχύτη.

Στο εσωτερικό, το εξοπλιστικό πακέτο της επετειακής έκδοσης περιλαμβάνει στοιχεία που παραπέμπουν στο «αρχέτυπο» RS 2 Avant, όπως μπλε χρώματος επένδυση στο τιμόνι, στα πατάκια και στα καθίσματα. Τα τελευταία είναι επενδεδυμένα με δέρμα και αλκαντάρα στο κέντρο τους (όπως και στο RS 2 Avant), ενώ η ένδειξη «25 Years» υπάρχει τόσο σε αυτά όσο και στα πατάκια και τα μαρσπιέ. Στη γερμανική αγορά, το κόστος της συγκεκριμένης εξοπλιστικής έκδοσης είναι 9.350 ευρώ για το TT RS Coupé, 10.900 ευρώ για τα RS 4 Avant, RS 5 Coupé και RS 5 Sportback και 14.500 ευρώ για τα RS 6 Avant και RS 7 Sportback.