Έπιασε “δουλειά” ο πρώτος φωτεινός σηματοδότης που κόβει κλήσεις – Σε ποιο σημείο βρίσκεται;


Σε πρώτη φάση η λειτουργία του θα είναι πιλοτική ενώ στη συνέχεια θα φωτογραφίζει του παραβάτες οδηγούς και θα τους στέλνει το "ραβασάκι" στο σπίτι. 

  • 22/8/2022

Σε λειτουργία έχει τεθεί εδώ και λίγες ημέρες ο "έξυπνος" φωτεινός σηματοδότης που κόβει κλήση στους οδηγούς που παραβιάζουν το κόκκινο. Όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια Αττικής η τοποθέτησή του έχει γίνει στο σημείο που ενώνεται η Λεωφόρος Ποσειδώνος με την Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Πειραιά και προσωρινά η λειτουργία του είναι πιλοτική και δεν στέλνει ακόμα “ραβασάκια” στους οδηγούς-παραβάτες.

Για αυτό άλλωστε η Περιφέρεια προχώρησε στη γνωστοποίηση του σημείου που έχει τοποθετηθεί ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά, τουλάχιστον την πρώτη δοκιμαστική περίοδο, ενώ σύντομα θα αρχίσει να ρίχνει "καμπάνες". 

Θυμίζουμε ότι το πρόστιμο που βεβαιώνεται σε περίπτωση παραβίασης του κόκκινου σηματοδότη αντιστοιχεί σε 700€ ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει ποινή 9 βαθμών στο point system, αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων για 60 ημέρες καθώς και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 20 μέρες.

Το σύστημα του "έξυπνου" σηματοδότη αποτελείται από μία κάμερα η οποία έχει τοποθετηθεί σε έναν στύλο λίγο πριν τη διασταύρωση. Μόλις ο οδηγός παραβιάσει τον φωτεινό σηματοδότη η κάμερα τραβάει μια σειρά φωτογραφιών (έως έξι) και ένα σύντομο video, με το υλικό στη συνέχεια να εξετάζεται από την Τροχαία και να βεβαιώνεται το πρόστιμο που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ.