Επιδόσεις supercar για την Bentley Bentayga Speed


Με ισχύ 635 PS, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,9 sec και τελική ταχύτητα 306 km/h, το νέο δημιούργημα της Bentley, η Bentayga Speed, μοιάζει να είναι ένα supercar σε μορφή SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ,ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/8/2020

Στην Bentley, δημιούργησαν την έκδοση Speed και για την Bentayga, με σκοπό να δείξουν ότι κάθε μοντέλο της αξίζει και πρέπει να τιμά το αγωνιστικό παρελθόν της εταιρείας και τη φήμη της να έχει στη γκάμα της υπερπολυτελή οχήματα υψηλών επιδόσεων. Έτσι, τοποθετήθηκε κάτω από το καπό της ο εξάλιτρος υπερτροφοδοτούμενος διάταξης W12 βενζινοκινητήρας ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 635 PS και μέγιστη ροπή 900 Nm/1.500-5.000 rpm. Φυσικά, και αυτός είναι χειροποίητος και –σύμφωνα με την εταιρεία– για τη συναρμολόγησή του απαιτείται το 10% του συνολικού χρόνου που χρειάζεται για την ολοκλήρωση ενός οχήματος. 

Για την καλύτερη οικονομία καυσίμου, αυτός διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης μίας σειράς των έξι κυλίνδρων, όταν δεν εφαρμόζεται μεγάλο φορτίο από τον οδηγό, ενώ υπάρχει και σύστημα απεμπλοκής της επιλεγμένης σχέσης στο αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων όταν το αυτοκίνητο ταξιδεύει σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας (αυτό γίνεται όταν χρησιμοποιούνται οι σχέσεις από 5η έως και 8η).

Η Bentayga Speed έχει την ανανεωμένη σχεδίαση του μοντέλου κάτι που την κάνει περισσότερο ελκυστική. Εκτός από τις αλλαγές εξωτερικά, η συγκεκριμένη έκδοση έχει αναβαθμισμένο επίπεδο εξοπλισμού και ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ό,τι επιθυμεί να διαθέτει το αυτοκίνητό του. Για το αμάξωμα προσφέρεται συνδυασμός τουλάχιστον 88 διαφορετικών χρωματισμών, ενώ το εσωτερικό του διαμορφώνεται βάσει της επιθυμίας του πελάτη. 

Στο ταμπλώ, πλέον υπάρχει νέα έγχρωμη οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10,9 ιντσών και το σύστημα πλοήγησης διαθέτει τρισδιάστατη απεικόνιση. Το επίπεδο πολυτέλειας είναι κορυφαίο, ενώ η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση εξασφαλίζει την άνεση των επιβατών και την απαραίτητη σπορ αίσθηση. Θυμίζουμε ότι η βρετανική εταιρεία θα δημιουργήσει και την Plug-in Hubrid έκδοση της Bentayga.