Επιδόσεις supercar για την BMW M4 Competition Convertible xDrive


Η BMW παρουσίασε επίσημα την M4 Competition Convertible των 510 PS η οποία διατίθεται για πρώτη φορά με το σύστημα τετρακίνησης xDrive.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 26/5/2021

Η M4 Competition Convertible είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα της BMW, υπό την έννοια ότι προσφέρει την απολαυστική οδήγηση ενός ανοιχτού οχήματος με τις σπορ επιδόσεις και τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου το οποίο φέρει το λογότυπο του τμήματος Motorsport.

H M4 Competition Convertible διαθέτει τον τρίλιτρο, εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, οποίος τοποθετείται και στην M3. Διαθέτει τεχνολογία TwinPower Turbo και αποδίδει μέγιστη ισχύ 510 PS/6.250 rpm και μέγιστη ροπή 650 Nm/2.750-5.500 rpm.

Ωστόσο, το καινούργιο στοιχείο είναι ότι η νέα M4 Competition Convertible  διατίθεται με το σύστημα τετρακίνησης xDrive,κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Μάλιστα, ο οδηγός δύναται να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων λειτουργίας του: 4WD, 4WD Sport και 2WD. 

Στην τελευταία επιλογή, η ροπή μεταδίδεται μόνο στον πίσω άξονα του οχήματος, επιτρέποντας στον οδηγό να χαρεί περισσότερο τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Το μήκος της νέας M4 Competition Convertible φτάνει τα 4.794 mm, το πλάτος της τα 1.887 mm και το ύψος της τα 1.395 mm. Το μεταξόνιό της είναι 2.857 mm και ο εσωτερικός χώρος της είναι ικανός να μεταφέρει με σχετική άνεση τέσσερις ενήλικες.

Η M4 Competition Convertible διαθέτει μαλακή οροφή η οποία, φυσικά, λειτουργεί μέσω ηλεκτρομηχανισμού. Λόγω του μηχανισμού αλλά και των απαραίτητων ενισχύσεων στο πλαίσιο, το βάρος του αυτοκινήτου είναι αυξημένο και φτάνει τα 1.920 kg χωρίς τον οδηγό.

Οι επιδόσεις της καινούργιας BMW είναι αναμενόμενα καλές. Σύμφωνα με την εταιρεία, η M4 Competition Convertible επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 3,7 sec και η τελική ταχύτητά της περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Στην έκδοση με το προαιρετικό εξοπλιστικό πακέτο «M Driver’s Package», αυτή αυξάνεται στα 280 km/h. Tέλος, η μέση τυποποιημένη κατανάλωση είναι 10,2 l/100 km και η μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα 231 g/km (κατά «WLTP»). 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.