Επιδότηση καυσίμων: Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ που ρίχνει την τιμή στο Diesel κατά 0.15€


Η κρατική επιδότηση έχει ως στόχο να μετακυληθεί πλήρως στον τελικό καταναλωτή, ενώ υπάρχει "παράθυρο" για παράταση και τους επόμενους μήνες.

  • 4/4/2022

Εν αναμονή της ενεργοποίησης της ψηφιακής πλατφόρμας στο gov.gr που θα υποβάλλουν αίτηση οι πολίτες για την επιδότηση καυσίμωνδημοσιεύτηκε η ΚΥΑ με την οποία τα πρατήρια υγρών καυσίμων θα πουλάνε το πετρέλαιο κίνησης έως και 0.15€ φθηνότερα (0,12€ συν ΦΠΑ) μετά την επιδότηση του Κράτους.

Αυτή η επιδότηση αφορά:

  • Τα διυλιστήρια: Η επιδότηση θα υπολογίζεται από τα λίτρα πετρελαίου κίνησης που θα διαθέτουν στις εταιρείες εμπορίας καυσίμων εσωτερικής αγοράς.
  • Τους εισαγωγείς καυσίμων: Η επιδότηση θα υπολογίζεται από την εισαγωγή της ποσότητας (λίτρα) του πετρελαίου κίνησης.

Η επιδότηση θα δοθεί για όλο τον μήνα Απρίλιο του 2022 ενώ σύμφωνα με την ΚΥΑ μπορεί να υπάρξει παράταση για τους επόμενους μήνες εφόσον δεν έρθει η πολυπόθητη αποκλιμάκωση των τιμών των καυσίμων. To ποσό θα καταβάλλεται στους δικαιούχους μέχρι και το τέλος του επόμενου μήνα από την διάθεση των καυσίμων.

Η επιδότηση μετακυλίεται πλήρως στους τελικούς καταναλωτές της εσωτερικής αγοράς, σε συμμόρφωση και με τους κανόνες των κρατικών ενισχύσεων (τιμή αντλίας).

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών των καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης μετά την ΚΥΑ η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης υποχώρησε στα 1.92€ το λίτρο την Κυριακή 3 Απριλίου.

Θυμίζουμε πως για τις περιπτώσεις των επαγγελματιών οδηγών των ταξί η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα τους επιδοτήσει με το ποσό των 200€ για να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά των καυσίμων.