Επίσημα η plug-in υβριδική BMW X3 xDrive30e


Πρόκειται για την PHEV έκδοση της X3 η οποία θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στις ΗΠΑ από τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/11/2019

Η διαθεσιμότητα της πιο «πράσινης» X3 στην Ευρώπη θα ξεκινήσει στους πρώτους μήνες του 2020, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα υπάρξει και πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Προς το παρόν εστιάζουμε στην PHEV έκδοση που έκανε μόλις προ λίγου ντεμπούτο, με την «απροβλημάτιστη» αυτονομία, της οποίας η υβριδική διάταξη συνδυάζει έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα 184 PS με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 109 PS.

Η συνδυασμένη ισχύς είναι στους 292 PS με συνολική ροπή στα 420 Nm και το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων να μεταφέρει την ισχύ στους τέσσερις τροχούς (xDrive). Η μπαταρία λιθίου βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα και προσφέρει αυτονομία για έως 55 km. Χρειάζεται περίπου 6 h για να φορτίσει σε οικιακό δίκτυο ή 3,5 h σε wallbox. Η υποδοχή είναι μπροστά από την μεριά του οδηγού.

Σχετικά με τις επιδόσεις η επιτάχυνση από στάση για τα 100 km/h δεν ξεπερνά τα 6,1 sec με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 210 km/η και την δυνατότητα έλξης τους δύο τόνους. Όπως σε κάθε BMW έτσι και στην υβριδική X3 υπάρχει δυνατότητα επιλογής διαφορετικού οδηγικού προφίλ με το πρόσθετο eDrive για κίνηση μηδενικών ρύπων (μέση κατανάλωση από 2,4 έως 2,1 λίτρα/100 km,  εκπομπές CO2 μεταξύ 54 και 49 g/km).

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι πανομοιότυπη με των υπόλοιπων X3 με την διαφορά πως υπάρχει αναβαθμισμένο λογισμικό για να προσφέρει τις επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του υβριδικού συστήματος. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 450 lt και το σημαντικό είναι πως δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την συμβατική του έκδοση.