Επίσημα teaser για το Hyundai Ioniq 5


H κορεατική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και βίντεο του επερχόμενου νέου της ηλεκτρικού. Επίσημη παρουσίαση τον Φεβρουάριο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HYUNDAI
  • 13/1/2021

Η Hyundai ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ένα εντελώς ριζοσπαστικό σχεδιαστικά μοντέλο. Το οποίο οι Κορεάτες το είχαν προλογίσει μέσω του 45 Concept και όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες, έστω και σκοτεινές, εικόνες κράτησαν το λόγο τους και το σχήμα είναι αρκετά κοντά στου πρωτότυπου.

Όπως βλέπουμε στο μπροστινό μέρος επικρατεί μια απέριττη γραμμή με ρετρό έμφαση και τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα σε σχήμα ορθογωνίου δίχως το πάνω μέρος του. Η μάσκα είναι κλειστή και διατρέχει το μπροστινό μέρος, ενώ το λογότυπο είναι πάνω στο καπό με τα νεύρα. Το πίσω μέρος έχει επίσης μια εικόνα που μας παραπέμπει σε gaming προηγουμένων δεκαετιών και αν μη τι άλλο συναρπάζει. Όπως και οι τροχοί των 20 ιντσών.

Το Ioniq 5 θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες και λογικά το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει περίπου στα μέσα του έτους. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα βασιστεί στην πλατφόρμα E-GMP που η Hyundai έχει εξελίξει αποκλειστικά για οχήματα μηδενικών ρύπων. Όσο για το σύστημα πρόωσης δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία αλλά πιθανότατα θα έχουμε τετρακίνηση με ισχύ στους 300 ίππους, αυτονομία στα 450 km και 0-100 km/h λίγο πάνω από τα 5 sec.

Στα παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε κάποια στοιχεία για την τεχνολογία Vehicle to Load, που επιτρέπει την παροχή ρεύματος 110/220V ή την ταχυφόρτιση που δίνει μέσα σε 5 λεπτά περισσότερα από 100 km αυτονομίας.