Επίσημα το μικρό SUV Hyundai Casper! (Video)


Μόλις χθες γράψαμε για ένα μικρό A SUV που αναμένεται από τη Hyundai και η κορεάτικη φίρμα δεν έχασε χρόνο δημοσιεύοντας τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Casper. Τι γνωρίζουμε για το μικρό SUV που πετάει στο γάντι στο Suzuki Ignis.

  • 1/9/2021

Η Hyundai προχώρησε στη δημοσίευση των πρώτων επίσημων φωτογραφιών του νέου Casper που προορίζεται για τις αγορές της Νότιας Κορέας και της Ινδίας και είναι ο πρώτος εκπρόσωπος της εταιρείας στην κατηγορία των SUV πόλης.

Οι φήμες που ήθελαν την κορεάτικη φίρμα να ετοιμάζει ένα μικρότερο SUV από το Bayon είχαν φουντώσει και το Casper  δεν άργησε να αποκαλυφθεί. Το εμπορικό όνομά του προέρχεται από ένα περίπλοκο κόλπο από τον χώρο του skateboarding. Το μοντέλο που αρχικά ήταν γνωστό εσωτερικά με την κωδική ονομασία ΑΧ1 ξεχωρίζει για το τετραγωνισμένο σχήμα του και την τετράγωνη λογική όπως και ο Ιάπωνας βασικός του αντίπαλος που δεν είναι άλλος από το Suzuki Ignis.

Σχεδιαστικά, από το εμπρός μέρος ξεχωρίζουν οι στρογγυλοί κεντρικοί προβολείς που είναι ενσωματωμένοι σε μια ασημένια μάσκα. Πάνω από αυτή και στο τελείωμα του καπό παρεμβάλεται μία μαύρη φάσα, με το σήμα της εταιρείας στο κέντρο και τα δύο φώτα ημέρας με δύο λωρίδες διόδων LED στις άκρες.  

Οι ράγες οροφής, τα φουσκωμένα φτερά και τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών και οι ζάντες με το ιδιαίτερο σχήμα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά εμφανισιακά του στοιχεία. Στο πίσω μέρος το μάτι πέφτει στο μαύρο περίγραμμα του παρμπρίζ, όπου στο κάτω μέρος του ενσωματώνεται μια οριζόντια LED λωρίδα σε ρόλο φωτιστικών σωμάτων.

Το μήκος του αυτοκινήτου όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες θα είναι 3.595 χιλιοστά, το πλάτος 1.595 χιλιοστά και το ύψος 1.575, με το μεταξόνιο να φτάνει τα 2.400 χιλιοστά. Οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις του Casper το κάνουν το μικρότερο SUV της κορεατικής φίρμας σε όλο τον κόσμο, σαφώς πιο μικρό από τα Bayon, Creta και Kona που πωλούνται σε όλα τα μήκη του πλανήτη με το σήμα της Hyundai.

Τεχνικά, η βάση θα είναι η πλατφόρμα Κ1, η ίδια στην οποία βασίζεται το Hyundai i10 και το Kia Picanto και ο βασικός κινητήρας ο 1.000άρης ατμοσφαιρικός ή με τούρμπο βενζίνης των 76 ή 100 ίππων. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, πιθανότατα με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, και προαιρετικά με αυτόματο επίσης 5 σχέσεων.

Η έκδοση που θα διατεθεί στην Ινδία θα διαθέτει έναν 1.2000αρη ατμοσφαιρικό κινητήρα 84 ίππων. Παράλληλα, όπως όλα δείχνουν αναπτύσσεται και πλήρως ηλεκτρική έκδοση με ηλεκτρικό μοτέρ προερχόμενο από τη BorgWarner, καρπό της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Οι παραγγελίες για το νέο Casper ξεκινούν από το Σεπτέμβριο όπως ανακοίνωσε η Hyundai, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει η διάθεσή του στην αγορά της Ασίας. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη πληροφόρηση από τους Κορεάτες, αλλά δεν αποκλείεται να έρθει και στην Ευρώπη σαν το μικρότερο SUV στη γκάμα της Hyundai.