Επίσημα το Mitsubishi Mirage στην Ταϊλάνδη


Στην έκθεση της Ταϊλάνδης παρουσιάστηκε το εκεί Mirage, το εδώ Space Star όπως το γνωρίζουμε στην Ευρώπη.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/11/2019

Όπως είχε προγραμματισθεί η Mitsubishi παρουσίασε την facelift εκδοχή του Mirage που θα έχει ελάχιστες διαφορές από το Space Star που κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες φωτογραφίες που τρέχουν στο διαδίκτυο η σημαντικότερη διαφορά έχει να κάνει με την μάσκα την οποία οι Ιάπωνες έχουν ονομάσει Dynamic Shield.

Η νέα μάσκα έχει το κύριο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει και το μεγαλύτερο Eclipse Cross  (καθώς και στα L200 και Outlander) με τις γνωστές αγκύλες που εδώ είναι χρωμιωμένες (κάτι που αρέσει στους Ασιάτες). Επίσης, τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν επανασχεδιασθεί όταν οι προβολείς έχουν εντελώς νέα σχεδίαση. Νέοι είναι και οι προφυλακτήρες και οι τροχοί.

Στο εσωτερικό η γενική εικόνα είναι ίδια αλλά την διαφορά κάνει η μεγάλη touch-screen 7,0’’ στην κεντρική κονσόλα με το νέο σύστημα πολυμέσων Smartphone Display Audio και τις γνωστές δυνατότητες συνδεσιμότητας smartphone. Ο πίνακας οργάνων όπως και το τιμόνι έχουν επανασχεδιασθεί με την εταιρία να μιλά για καλύτερης ποιότητας πλαστικά και φινίρισμα καθώς και για νέες επενδύσεις.

Κάτω από το καπό δεν αναμένονται σπουδαίες αλλαγές πέρα από κάποιες σημειακές βελτιώσεις στον 1.200 cc των 80 PS (δεν υπάρχουν αναφορές για τον τρικύλινδρο των 1.000 cc των 71 PS που ωστόσο δεν κυκλοφορούσε σε πολλές αγορές της Ευρώπης). Λογικά η διαθεσιμότητα του ανανεωμένου Space Star για την ευρωπαϊκή αγορά θα έχει προγραμματισθεί για τους πρώτους μήνες του 2020.